Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Buďte CREATIVO v kuchyni ako Da Vinci

Už Vás nebaví jesť dokola to isté? Spoznajte taliansku kuchyňu a jej symfóniu nepoznaných chutí. Nebojte sa experimentovať a (vy)skúšajte nové recepty, ktoré dodajú cenné živiny a pohladia každý mlsný jazýček. Staňte sa maestrom talianskych chutí u Vás doma.
23. 4. 2024Perfetto

Vašu cestu hľadania nových chutí môžete začať našou novinkou - múkou najvyššej kvality od neapolskej spoločnosti Caputo, ktorá spája tradície a vášeň pre kulinárske umenie už od roku 1924. Produkty v sebe ukrývajú um a skúsenosti troch generácií majstrov mlynárov, čo zaručuje ich nepriestrelnú potravinársku kvalitu.

Múka od spoločnosti Caputo si zachováva organoleptické vlastnosti (vlastnosti, ktoré sa dajú spoznať ľudskými zmyslami) a autentickosť chuti pšenice vďaka tajomstvu precízneho pomalého mletia. Každé zrnko pšenice sa pestuje s rešpektom k prírode a tradíciám. Mulino Caputo nie je iba poctivá múka. Je to aj symbol talianskej hrdosti a vášnivého kulinárstva, ktoré zrodila legenda o bielej múke - príbeh rodiny, dotvárajúcej chuť talianskej kuchyne.

Či už si vyberiete klasickú pšeničnú, celozrnnú s vyšším obsahom vlákniny, bezlepkovú alebo múku na pizzu, produkty Caputo vám pomôžu prebádať autentické chute Talianska. Môžete sa stať tvorcom chrumkavej pizze, mäkkého voňavého chleba alebo lahodného sladkého pečiva presne podľa vášho gusta. Tak čo, idete do toho?

História talianskej pizze

 

Pizza je pôvodný pokrm roľníkov z oblasti Kampánia pri Neapole. Slovo pochádza z talianskeho slova pincea, čo znamená približne tlačiť, ťahať, a prvýkrát sa objavuje už okolo roku 1000. Vyjadruje pohyby rúk pri vhadzovaní pizze do pece a jej vyberanie.

Túto taliansku delikatesu preslávila aj kráľovná Margerita Savojská, ktorá v roku 1889 navštívila Neapol. Pri tejto príležitosti kuchár Rafaele Esposito vymyslel výnimočnú pochúťku skladajúcu sa z červených paradajok, mozzarelly a bazalky. Na tanieri vznikla slávna talianska trikolóra. Pizza dostala na počesť kráľovnej názov pizza Margerita, ktorú milujú nielen Taliani, ale aj iné národy po celom svete.

Aká musí byť ORIGINALE talianska pizza?

 

Pravá talianska pizza sa pečie v peci vykurovanej drevom. Cesto sa miesi a vyťahuje rukami. Nesmú byť použité valčeky ani stroje na cesto. Pizza sa pripravuje výlučne zo pšeničnej múky, je okrúhla, s maximálnym priemerom 32 centimetrov. Skladá sa z tenkého cesta, paradajkového základu, syra a ďalších zložiek podľa receptu, ako napríklad olivy, sardinky, šampiňóny, ančovičky, cibuľa, saláma.

Pravá talianska pizza sa musí zjesť v mieste prípravy, donáška neprichádza do úvahy. Ak si chcete pochutnať na originálnom pokrme, navštívte nejakú reštauráciu v Neapole. V prípade, že sa vám nechce do Neapolu, toto obľúbené jedlo si môžete vymajstrovať aj doma. Vyskúšajte niektorý z našich receptov.

 

Chutné recepty na domácu pizzu

Chceli by ste vytvoriť svoju prvú domácu pizzu? Inšpirujte sa niektorými z našich receptov:

Jednoduchý recept na domáci kváskový chlieb

Tradičná vysokokvalitná múka Caputo vám poslúži aj na prípravu ľahko stráviteľného kváskového chleba s množstvom zdravotných benefitov. Vyskúšajte tento recept: https://www.perfetto.sk/kvaskovy-chlieb-s-celozrnnou-mukou

 

Recepty pre milovníkov sladkého pečiva

Fantázii sa medze nekladú. Čo tak si k lahodnej talianskej káve dopriať sladkú maškrtu? Experimentujte napríklad s týmito receptami, ktoré uspokoja aj najnáročnejšie chuťové poháriky:

 

MAMMA MIA! Bohatá nádielka sladkých chutí pre ďalšie experimenty: https://www.perfetto.sk/recepty/dezerty

Sladký čokoládový bozk s malým prekvapením

 

Ďalšou zastávkou na ceste za objavovaním fantastických chutí z Apeninského polostrova sú čokoládové pralinky Baci® Perugina®, ktoré začali písať svoju históriu už pred sto rokmi vďaka zakladateľke Luise Spagnoli. V čom tkvie ich výnimočnosť? Každá pralinka obsahuje jadro lieskového orieška obalené v bohatej kakaovej plnke s kúskami orieškov a zaliate exkluzívnou čokoládou. Pralinky sú vyjadrením dokonalej harmónie medzi chuťou a textúrou. Jedinečnosť čokoládových bozkov Baci® vyzdvihuje tajný odkaz, ktorý obopína každú pralinku. Tento malý papierik pod obalom prináša hlboké a inšpiratívne myšlienky o láske a živote.

Viac o veľkom príbehu firmy Perugina® a jej malej pralinky: https://www.perfetto.sk/blog/velky-pribeh-malej-pralinky

 

Tradičné potraviny prinášajúce more chutí

 

Novinkou v našej ponuke sú aj konzervované zeleninové produkty rodinnej firmy Casina Rossa, ktoré patria medzi klenoty talianskeho potravinárstva. Vášnivý farmár a kuchár Don Antonio vytvoril v 60. rokoch minulého storočia rodinnú firmu, ktorá sa dodnes venuje pestovaniu a výrobe vysokokvalitných potravín.

Výrobca spája tradičné postupy s inováciami, pričom do každého kroku výroby vnáša kreativitu, vášeň a inštinkt, od pestovania až po ručné spracovanie surovín. Tak vznikajú originálne zeleninové omáčky, ktoré vášnivým kuchárom poskytujú širokú paletu chutí pre talianske cestoviny, lahodnú pizzu či tradičné lasagne. Paradajkové, syrové alebo kombinované omáčky Casina Rossa? DELIZIOSO! Čo poviete? Vyberte si, čo vám práve šmakuje.

Talianske cestoviny na spôsob Casina Rossa

 

Talianske cestoviny vám pomôžu naplno rozvinúť vašu kulinársku fantáziu. Táto obľúbená kuchyňa ponúka omnoho viac omáčok, než len známa carbonara alebo bolonská. Omáčky Casina Rossa urobia z vašej kuchyne gastronomické laboratórium, v ktorom môžete striedať chute jedna radosť.

Staňte sa tvorcom nových chutí. Pripravte si penne s paradajkovou omáčkou s bazalkou a syrom pecorino. Spojenie paradajok, pecorina a bazalky vytvára jedinečnú chuťovú harmóniu, ktorá je súčasne svieža a pikantná.

Ak sa vám žiada bohatšia chuť, odporúčame paradajkovú omáčku s hríbami, ktorá kombinuje kvalitné paradajky, prvotriedne huby, extra panenský olivový olej, čerstvú cibuľu, mrkvu a zeler pre unikátny kulinársky zážitok. Pridaním morskej soli, korenia a cesnaku je majstrovské dielo dokonané.

 

Produkty Casina Rossa môžete vyskúšať aj v týchto receptoch:

Milujete paradajky a chcete spoznávať nové chute? Prečítajte si, ako experimentovať s paradajkami v kuchyni.

 

Objavovanie chutí robí majstra

 

Staňte sa tvorcom vo vašej kuchyni ako Leonardo Da Vinci. Nedržte sa zaužívaných poučiek, ale vždy hľadajte spôsoby, ako si namiešať jedinečné chute, o akých sa vám v minulosti ani nesnilo. A k tomu Vám pomôžu naše PERFETTO talianske potraviny od renomovaných výrobcov. BUON APPETITO!