Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Špagety s paradajkovo-olivovou omáčkou

4. 2. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 15 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 7

Ingrediencie

  • Špagety 200 g
  • Omáčka "Sugo alle Olive Taggiasche" 300 g
  • Zelené olivy castelvetrano 100 g
  • Olivový olej 2 pl
  • Parmezán 100 g
  • Cesnak strúčik 2 ks
  • Soľ Podľa potreby

Postup

Pripravíme si panvicu a hrniec s osolenou vodou v ktorom si uvaríme špagety. Očistíme cesnak, nakrájame olivy castevetrano ktorým sme neodolali kôli ich maslovej chuti a výraznej zelenej farbe.

Na panvici si ohrejeme olivový olej a krátko orestujeme cesnak aby nám nezhorkol. Do základu prilejeme paradajkovo-olivovú omáčku, pridáme nakrájané olivy castelvetrano, trocha strúhaného parmezánu a premiešame. Špagety uvaríme na aldente a pridáme do omáčky aj s dvoma naberačkami škrobovej vody zo špagiet a spolu dovaríme v panvici aby nám cestoviny nasali výbornú chuť omáčky.

Servírujeme na plytký tanier, dozdobíme hoblinami parmezánu, pokvapeme olivovým olejom a môžme si vychutnať za sprievodu suchého bieleho vína Gran Passione Veneto Bianco.