Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Tortilly tricolore

27. 9. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 15 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 8

Ingrediencie

  • Pesto paradajkové so syrom 50 g
  • Pesto bazalkové 50 g
  • Tortilla 3 ks
  • Ricotta syr 150 g
  • Mozarella plátky 150 g
  • Parmezán 50 g
  • Šalát poľníček 100g
  • Balsamicový ocot Podľa potreby

Postup

Tento recept je veľmi jednoduchý, praktický a hlavne rýchly. K príprave tohoto predjedla môžme využiť rôzne druhy pesta. My sme sa rozhodli použiť paradajkové so syrom a bazalkové. S použitím ricotta syra nám vzniknú tri farby jednotlivých závitkov.

Opláchneme a odstredíme si šalát poľníček. Pripravíme si tortilly, syr ricotta a dva druhy pesta. Jednotlivé plnky si jednoducho pripravíme tak, že si vymiešame pesto s ricottou. Na jednu tortillu nanesieme plnku s bazalkovým pestom, na druhú tortillu nanasieme plnku s paradajkovo-syrovým pestom a na tretiu tortillu nanesieme iba ricottu. Následne si na tieto plnky naukladáme plátky mozarelly a každú takto naplnenú tortillu zrolujeme.

Je praktické ak si toto predjedlo pripravíme deň vopred a preto si zrolované tortilly zavinieme do alobalu a dáme chladiť. Takto nám produkt lepšie prejde chuťami jednotlivej plnky. Pred servírovaním si tortilly narežeme šikmým rezom na kolieska a servírujeme s poľným šalátom. Šalát ochutíme balsamicovým octom a hoblinami parmezánu. K takémuto predjedlu môžme podávať akékoľvek Prosecco Brut / Extra dry podľa chuti.