Tortilly tricolore
Príprava / Varenie
15 minPočet porcií
4 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
8 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Tento recept je veľmi jednoduchý, praktický a hlavne rýchly. K príprave tohoto predjedla môžme využiť rôzne druhy pesta. My sme sa rozhodli použiť paradajkové so syrom a bazalkové. S použitím ricotta syra nám vzniknú tri farby jednotlivých závitkov.
Opláchneme a odstredíme si šalát poľníček. Pripravíme si tortilly, syr ricotta a dva druhy pesta. Jednotlivé plnky si jednoducho pripravíme tak, že si vymiešame pesto s ricottou. Na jednu tortillu nanesieme plnku s bazalkovým pestom, na druhú tortillu nanasieme plnku s paradajkovo-syrovým pestom a na tretiu tortillu nanesieme iba ricottu. Následne si na tieto plnky naukladáme plátky mozarelly a každú takto naplnenú tortillu zrolujeme.
Je praktické ak si toto predjedlo pripravíme deň vopred a preto si zrolované tortilly zavinieme do alobalu a dáme chladiť. Takto nám produkt lepšie prejde chuťami jednotlivej plnky. Pred servírovaním si tortilly narežeme šikmým rezom na kolieska a servírujeme s poľným šalátom. Šalát ochutíme balsamicovým octom a hoblinami parmezánu. K takémuto predjedlu môžme podávať akékoľvek Prosecco Brut / Extra dry podľa chuti.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
