Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Banánovo pistáciový cheesecake

24. 8. 2022Perfetto
Príprava / Varenie 60 min
Počet porcií 12 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 10

Ingrediencie

  • Piškóty (korpus) 300 g
  • Maslo (korpus) 100 g
  • Banány (prvá plnka) 2 ks
  • Biely jogurt (prvá plnka) 150 g
  • Smotana na šľahanie (druhá plnka) 180 ml
  • Mascarpone (druhá plnka) 250 g
  • Tvaroh (druhá plnka) 250 g
  • Pistáciový krém (druhá plnka) 3 PL
  • Mlieko plnotučné (druhá plnka) 2 PL
  • Ovocie Na dekoráciu

Postup

Pri tomto recepte nieje až tak atraktívne že je to cheesecake, ale jedinečnosť použitia pistáciového krému v kombinácii s banánom je pre tento dezert je naozaj skvelá. Postup prípravy je jednoduchý. Pripravíme si potrebné suroviny podľa receptu tortovú formu si zo spodu vystelieme papierom na pečenie a môžeme začať. 

V malom hrnci si rozpustíme maslo, ktoré si necháme následne prechladnúť. V mixéry si rozdrvíme piškóty alebo sušienky a hotovú drť presypeme do misy kde ju zmiešame s prechladnutým maslom a dobre premiešame. Touto hmotou rovnomerne vystelieme spodok tortovej formy.

 

V menšej mise si vidličkou roztlačíme banány a premiešame ich s bielym jogurtom. Takto pripravenú prvú vrstvu dáme na piškótový korpus. Keďže aj banány aj pistáciový krém sú samé o sebe sladké ingrediencie, nebudeme do dezertu pridávať žiaden ďalší cukor. 

Vo väčšej mise si ručným mixérom vyšľaháme smotanu na šľahanie (do tuha) do ktorej po vyšľahaní postupne pridávame mascarpone, tvaroh, mlieko a pistáciový krém. Po pridaní mascarpóne stiahneme otáčky mixéra, aby sa nám krém nezrazil. Šľaháme len kým sa nám ingrediencie nespoja a nevytvoria hladký krém (dávame pozor aby sme krém neprešľahali). Hotový krém rovnomerne rozotrieme na vrch ako poslednú vrstvu. 

Takto pripravený koláč odložíme do chladničky na 24 hodín aby nám krém stuhol. Po stuhnutí môžeme koláč dozdobiť podľa vlastnej fantázie (my sme využili sezónne ovocie, sušené kvety a lyofilizovaný banán). Takýto svieži koláč párujeme s pohárom dobre vychladeného Prosecca.