Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Základ na pizzu zo žltých paradajok

25. 5. 2022Perfetto
Príprava / Varenie 10 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Ľahká
Počet ingrediencií 4

Ingrediencie

  • Žlté paradajky 400 g
  • Bazalka - čerstvá alebo sušená 2 - 5 listov
  • Soľ 4 g
  • Olivový olej 3 PL

Postup

Všetky ingrediencie pripravujeme za studena. Na prípravu môžete použiť rôzne druhy konzervovaných žltých paradajok napríklad, ako sú - cherry žlté paradajky, žlté hroznové paradajky, žlté Heirloom paradajky a podobne.  

Vložte paradajky do misky a popučte ich na malé kúsky, môžete použiť aj mixér. Pridajte soľ a pomiešajte, potom pridajte bazalku spolu s olivovým olejom a taktiež poriadne premiešajte. Takto pripravený základ nechajte odstáť v chladničke minimálne 10 hodín. Pri správnom skladovaní žltý základ na pizzu vydrží až 6 – 8 dní.  

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!