Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Tiramisu

24. 2. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 8

Ingrediencie

  • Mascarpone 250 g
  • Piškóty dlhé 200 g
  • Vaječný žĺtok 1 ks
  • Smotana sladká 200 ml
  • Kryštálový cukor 4 pl
  • Espresso 3 ks
  • Mandľový likér 1 dcl
  • Kakao 1 pl

Postup

Tento recept si pripravíme do sklenenej nádoby. Pripravíme si suroviny podľa rozpisu, nádobu na prípravu krému a môžeme začať.

Uvaríme si trojité espresso a necháme vychladnúť. Následne doň prilejeme mandľový likér (Amaretto/Disaronno). V tejto zmesi krátko máčame dlhé piškóty a postupne si poukladáme na spodok nádoby v ktorej budeme servírovať dezert.

V mise si metličkou zľahka vyšľaháme mascarpone, smotanu, žľtok a cukor až kým nedosiahneme jemný a kompakntý krém.

Pripravený krém nalejeme na piškóty, opatrne rozotrieme a vrchnú časť dezertu a posypeme kakaom.

Dezert necháme schladiť aspoň na štyri hodiny, alebo smelo aj celú noc. Servírujeme spolu s pohárom dezertného bieleho vína Verduzzo.

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!