Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Tagliatelle carbonara

15. 11. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 15 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 6

Ingrediencie

  • Marabotto carbonara omáčka 180 g
  • Tagliatelle 250 g
  • Biele suché víno 0,1 l
  • Cesnak strúčik 1 ks
  • Olivový olej 2 pl
  • Bylinky Podľa potreby

Postup

Do hrnca si dáme variť osolenú vodu s trochou olivového oleja. Pripravíme si panvicu a očistíme cesnak.

Do vriacej vody si vložíme tagliatelle a necháme ich variť 6–8 minút. Do panvice si nalejeme trocha oleja v ktorom opečieme cesnak. Následne vlejeme biele víno a zredukujeme aby sa alkohol odparil. Z panvice vyberieme cesnak a do takto pripraveného základu si vlejeme hotovú omáčku carbonara.

Uvarené tagliatelle si scedené vložíme do panvice k omáčke a spolu premiešame.  Panvicu už stiahneme z tepelného zdroja. Ak je to potrebné pre dosiahnutie lepšej konzistencie, môžeme doliať trocha vody s cestovín do panvice a premiešame.

Takto pripravené naservírujeme do taniera na cestoviny a ozdobíme parmezánom a bylinkami. K takýmto cestovinám odporúčame podávať suché biele víno z oblasti Veneto.