Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Sladké tagliatelle s mandľovým pestom a ricottou

4. 2. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 15 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 6

Ingrediencie

  • Tagliatelle vaječné 400 g
  • Mandľové pesto 100 g
  • Ricotta 200 g
  • Trstinový cukor 3 pl
  • Škorica mletá 1 čl
  • Prepustené maslo 40 g

Postup

Naozaj veľmi chutný a jednoduchý recept, ktorým potešíme každého milovníka sladkých jedál. Pripravíme si hrniec s osolenou vodou a privedieme do varu. Omáčku si budeme pripravovať vo väčšej mise. 

Do hrnca si dáme variť tagliatelle a využijeme čas na prípravu studenej omáčky a spraženie masla. Mandľové pesto s ricottou si dôkladne vymiešame spolu s cukrom a škoricou. Na panvici si spražíme maslo, počkáme až nám trocha schladne a prilejeme do vymiešanej hmoty.

Keď máme cestoviny uvarené pridáme ich k pripravenej omáčke do misy a taktiež aj trocha vody z cestovín aby omáčka získala vláčnosť.

Tagliatelle servírujeme na plytkom taniery ozdobené škoricou a lupienkami mandlí. K týmto cestovinám doporučujeme párovať lahodné šumivé Moscato.