Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Rizoto s arómou červeného vína

12. 3. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 3 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 8

Ingrediencie

  • Zmes na rizoto s arómou červeného vína 250 g
  • Syr s macerovaný v červenom víne 150 g
  • Zeleninový vývar 1 l
  • Maslo 100 g
  • Olivový olej 3 pl
  • Rozmarín vňať 1 ks
  • Celé čierne korenie Podľa potreby
  • Hrubozrnná soľ Podľa potreby

Postup

Pred prípravou samotného rizota si pripravíme vývar zo zeleninového bujónu a na panvici si prehrejeme olivový olej a trocha čerstvého rozmarínu.

Následne si do panvice nasypeme zmes rizota a orestujeme. Postupne prilievame zeleninový vývar a priebežne zmes miešame. Pridáme korenie a soľ a naďalej postupne prilievame vývar.

Ak dosiahneme správnu konzistenciu rizota, odstavíme a pridáme maslo. Opatrne premiešame a ak je potrebné tak ešte dochutíme.

Servírujeme na tanier s nastrúhaným vínnym syrom a ozdobíme vňaťou čerstvého rozmarínu. Tento typ rizota odporúčame párovať so suchým no zároveň ovocným červeným vínom.