Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Rizoto quattro formaggi

3. 8. 2023Perfetto
Príprava / Varenie 90 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 9

Ingrediencie

  • Zeleninový vývar (bujón) 1,5 l
  • Maslo 50 g
  • Cibuľa 1 ks (nakrájaná na jemno)
  • Biele suché víno 1 dcl
  • Ryža Arborio alebo Carnaroli 400 g
  • Parmezán (nastrúhaný) 60 g
  • Syr Gorgonzola (nakrájaná na kocky) 60 g
  • Syr Provolone (nakrájaný na kocky) 60 g
  • Syr Asiago (nakrájaný na kocky) 60g

Postup

Zohrejeme pripravený zeleninový alebo mäsový vývar. Medzi tým si roztopíme na panvici 25g masla, pridáme cibuľu a za stáleho miešania pražíme približne 5 minút. Potom pridáme nepremytú ryžu a ďalej pražíme pokiaľ sa všetka ryža obalí v masle a cibuľke. 
 

Ak to tak máme prilejeme biele víno a povaríme, pokiaľ sa nám odparí alkohol približne 2 - 3 minútky. Tak pridáme celú naberačku vývaru a varíme pokiaľ ryža absorbuje vývar, pokračujeme pridávať vývar po častiach pokiaľ sa vstrebe do ryže. Tento proces bude trvať 18 - 20 minút. 5 minút predtým, ako je ryža uvarená pridáme všetky syry, miešame a počkame na ich rozpustenie. 

Keď je ryža màkká a syry rozpustené, odstránime panvicu zo zdroja tepla. Pridáme zostávajúce chladné maslo a servírujeme, odporúčame podávať s vychladeným bielym vínom z našej ponuky.  

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!