Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Rizoto boscaiola s grilovaným steakom

20. 1. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 45 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 12

Ingrediencie

  • Ryža Vialone Nano 300 g
  • Sušená hubová omáčka boscaiola 30 g
  • Olivový olej 8 pl
  • Biele víno suché 15 dl
  • Kuracie prsia 400 g
  • Zeleninový bujón 1,5 l
  • Maslo 100 g
  • Parmezán 150 g
  • Cesnakové korenie Podľa potreby
  • Celé čierne korenie Podľa potreby
  • Soľ hrubozná Podľa potreby
  • Tymián Podľa potreby

Postup

Pre tento recept si v hrnci uvaríme zeleninový bujón, pripravíme panvicu na prípravu ryže a zároveň aj panvicu na predprípravu sušenej hubovej omáčky. K tomuto receptu sme sa rozhodli podávať hydinový steak a preto si kuchynsky upravíme kuracie prsia a dáme marinovať do cesnakového korenia, tymiánu a olivového oleja. Pre prípravu kuracích pŕs bude vhodné použiť steakovú panvicu.

Do menšej panvice si nalejeme 6 pl olivového oleja, 2 dl zeleninového vývaru a nasypeme sušenú hubovú zmes, ktorú necháme chvíľu prevrieť. Na inej panvici si zohrejeme 2 pl olivového oleja v čom orestujeme ryžu, ktorú zalejeme bielym vínom a vyredukujeme alkohol.

Medzitým si na rozpálenej panvici sprudka opečieme kuracie prsia, ktoré si následne vložíme do rozohriatej rúry aj s výpekom a trochou vývaru asi na 15 minút na 170 stupňov. Steaky vyberieme z rúry a necháme zakryté odpočinúť.

Súčasne počas prípravy mäska si do panvice s ryžou pridáme predpripravenú hubovú zmes a za občasného miešania a prilievania vývaru si dokončíme rizoto na požadovanú hustotu s dovarením ryže. Môžme trocha dochutiť soľou ale opatrne, lebo hubová zmes má už svoju výraznú chuť. Rizoto odstavíme a zároveň pridáme väčší kus masla, jemne vmiešame do rizota aby nám vznikla krémová konzistencia.

Rizoto servírujeme na plytký tanier a na vrch uložíme kurací steak. Ozdobíme tymiánom, strúhaným parmezánom a podávame s výraznejším bielym vínom ako je Lugana či Fiano.