Rizoto s arómou červeného vína
Príprava / Varenie
20 minPočet porcií
3 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
8 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Pred prípravou samotného rizota si pripravíme vývar zo zeleninového bujónu a na panvici si prehrejeme olivový olej a trocha čerstvého rozmarínu.
Následne si do panvice nasypeme zmes rizota a orestujeme. Postupne prilievame zeleninový vývar a priebežne zmes miešame. Pridáme korenie a soľ a naďalej postupne prilievame vývar.
Ak dosiahneme správnu konzistenciu rizota, odstavíme a pridáme maslo. Opatrne premiešame a ak je potrebné tak ešte dochutíme.
Servírujeme na tanier s nastrúhaným vínnym syrom a ozdobíme vňaťou čerstvého rozmarínu. Tento typ rizota odporúčame párovať so suchým no zároveň ovocným červeným vínom.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
