Rizoto s arómou červeného vína

Príprava / Varenie

20 min

Počet porcií

3 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

8 ingrediencií

Ingrediencie

Zmes na rizoto s arómou červeného vína
250 g
Syr s macerovaný v červenom víne
150 g
Zeleninový vývar
1 l
Maslo
100 g
Olivový olej
3 pl
Rozmarín vňať
1 ks
Celé čierne korenie
Podľa potreby
Hrubozrnná soľ
Podľa potreby
Rizoto s arómou červeného vína

Príprava a postup

1

Pred prípravou samotného rizota si pripravíme vývar zo zeleninového bujónu a na panvici si prehrejeme olivový olej a trocha čerstvého rozmarínu.

2

Následne si do panvice nasypeme zmes rizota a orestujeme. Postupne prilievame zeleninový vývar a priebežne zmes miešame. Pridáme korenie a soľ a naďalej postupne prilievame vývar.

3

Ak dosiahneme správnu konzistenciu rizota, odstavíme a pridáme maslo. Opatrne premiešame a ak je potrebné tak ešte dochutíme.

4

Servírujeme na tanier s nastrúhaným vínnym syrom a ozdobíme vňaťou čerstvého rozmarínu. Tento typ rizota odporúčame párovať so suchým no zároveň ovocným červeným vínom. 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Rizoto s arómou červeného vína