Penne pesto genovese

Príprava / Varenie

20 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

9 ingrediencií

Ingrediencie

Cestoviny penne
400 g
Sušená zmes pesto genovese
20 g
Olivový olej
7 pl
Parmezán
100 g
Hrubozrná soľ
Podľa potreby
Celé čierne korenie
Podľa potreby
Cesnakové korenie
Podľa potreby
Bazalka vňať
1 ks
Paradajky
Na dekoráciu
Penne pesto genovese

Príprava a postup

1

Do hrnca si dáme variť osolenú vodu s trochou olivového oleja a pripravíme si väčšiu panvicu na zmes genovese.

2

Do vriacej vody si nasypeme cestoviny a necháme variť. V panvici si zmiešame sušenú zmes na prípravu pesta genovese, olivový olej a 50 ml pitnej vody s trochou cesnakového korenia. Zmes povaríme aby sa nám poriadne nasala vodou. Uvarené cestoviny scedíme a pridáme za stáleho miešania do pripravenej zmesi, dolejeme trochou vody v ktorej sa nám varili cestoviny, aby sa nám cestoviny s omáčkou pekne spojili.

3

Servírujeme na tanier s hoblinami parmezánu a ozdobíme bazalkou a paradajkami. K tomuto rýchlemu receptu podávame suché biele víno z oblasti Veneto.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Penne pesto genovese