Domáce ravioli s hubovou plnkou

Príprava / Varenie

20 min

Počet porcií

3 porcie

Náročnosť receptu

Stredná obtiažnosť

Počet ingrediencií

12 ingrediencií

Ingrediencie

Semolinová múka grano duro
200 g
Vajíčka
2 ks
Olivový olej
3 pl
Soľ
Podľa potreby
Sterilizované šampiňóny
200 g
Sušená hubová zmes
30 g
Pór
1 ks
Jarná cibuľka
2 ks
Smotana sladká
300 ml
Parmezán
100 g
Cesnak drvený
Podľa potreby
Tymian
Podľa potreby
Domáce ravioli s hubovou plnkou

Príprava a postup

1

V kuchynskom robote na malých otáčkach vymiešame vajíčka a olej. Postupne pridávame múku aby nám vzniklo nelepivé a nie príliš tvrdé cesto. Cesto si ďalej môžeme spracovať aj rukami. Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a chvíľu necháme odpočívať, kým si pripravíme plnku a omáčku.

2

Na oleji opražíme pór a jarnú cibuľku. Pridáme na drobno pokrájané šampiňóny a dusíme na miernom ohni. Ak treba, podlejeme trochou vody, pridáme na drobno nasekané bylinky a soľ.

3

Na oleji opražíme drvený cesnak a vsypeme doň sušenú hubovú zmes. Podlejeme smotanou, pridáme nakrájaný pór a jarnú cibuľku a varíme pár minút, kým nám huby pekne nenasajú smotanou. Dochutíme čerstvým tymianom a korením. Omáčku trošku povaríme, aby sa zahustila a v závere osolíme.
 

4

Ravioli naplníme a varíme v osolenej vode zhruba 8 minút. Keď sú hotové, scedíme ich a prelejeme omáčkou. Podávame na zapekacej panvici ozdobené pažitkou, alebo jarnou cibuľkou. Poprípade môžme variovať s bazalkou a parmezánom. K takýmto domácim cestovinám doporučujeme podávať ľahké, biele víno.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Domáce ravioli s hubovou plnkou