Domáce ravioli s hubovou plnkou
Príprava / Varenie
20 minPočet porcií
3 porcieNáročnosť receptu
Stredná obtiažnosťPočet ingrediencií
12 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
V kuchynskom robote na malých otáčkach vymiešame vajíčka a olej. Postupne pridávame múku aby nám vzniklo nelepivé a nie príliš tvrdé cesto. Cesto si ďalej môžeme spracovať aj rukami. Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a chvíľu necháme odpočívať, kým si pripravíme plnku a omáčku.
Na oleji opražíme pór a jarnú cibuľku. Pridáme na drobno pokrájané šampiňóny a dusíme na miernom ohni. Ak treba, podlejeme trochou vody, pridáme na drobno nasekané bylinky a soľ.
Na oleji opražíme drvený cesnak a vsypeme doň sušenú hubovú zmes. Podlejeme smotanou, pridáme nakrájaný pór a jarnú cibuľku a varíme pár minút, kým nám huby pekne nenasajú smotanou. Dochutíme čerstvým tymianom a korením. Omáčku trošku povaríme, aby sa zahustila a v závere osolíme.
Ravioli naplníme a varíme v osolenej vode zhruba 8 minút. Keď sú hotové, scedíme ich a prelejeme omáčkou. Podávame na zapekacej panvici ozdobené pažitkou, alebo jarnou cibuľkou. Poprípade môžme variovať s bazalkou a parmezánom. K takýmto domácim cestovinám doporučujeme podávať ľahké, biele víno.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
