Penne pesto rosso

Príprava / Varenie

20 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

7 ingrediencií

Ingrediencie

Cestoviny penne
400 g
Sušená zmes pesto rosso
40 g
Parmezán
100 g
Olivový olej
8 pl
Cesnak strúčik
3 ks
Maslo
Podľa potreby
Bazalka
Podľa potreby
Penne pesto rosso

Príprava a postup

1

Na tento rýchly a jednoduchý recept si v hrnci dáme variť osolenú vodu s trochou oleja, pripravíme panvicu a očistíme cesnak poprípade použijeme sušené cesnakové plátky.

2

V panvici si na oleji prehrejeme strúčiky cesnaku/cesnakové plátky, prilejeme pohár vody (my sme dali vodu z cestovín), následne prisypeme sušenú zmes na prípravu omáčky pesto rosso a spolu povaríme. Pridáme aj strúhaný parmezán, premiešame a odstavíme.

3

Uvarené penne scedíme a pridáme do hotovej omáčky, kde spolu aj s kúsom masla premiešame, aby sa nám penne pekne v omáčke obalili.

4

Servírujeme na plytký tanier, ozdobíme hoblinami parmezánu a lístkami bazalky. Tieto cestoviny dobre sprevádza ľahké červené toskánske víno.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Penne pesto rosso