Penne pesto rosso
Príprava / Varenie
20 minPočet porcií
4 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
7 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Na tento rýchly a jednoduchý recept si v hrnci dáme variť osolenú vodu s trochou oleja, pripravíme panvicu a očistíme cesnak poprípade použijeme sušené cesnakové plátky.
V panvici si na oleji prehrejeme strúčiky cesnaku/cesnakové plátky, prilejeme pohár vody (my sme dali vodu z cestovín), následne prisypeme sušenú zmes na prípravu omáčky pesto rosso a spolu povaríme. Pridáme aj strúhaný parmezán, premiešame a odstavíme.
Uvarené penne scedíme a pridáme do hotovej omáčky, kde spolu aj s kúsom masla premiešame, aby sa nám penne pekne v omáčke obalili.
Servírujeme na plytký tanier, ozdobíme hoblinami parmezánu a lístkami bazalky. Tieto cestoviny dobre sprevádza ľahké červené toskánske víno.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
