Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Pappardelle s omáčkou boscaiola

6. 8. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 40 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 10

Ingrediencie

  • Pappardelle 500 g
  • Sušená Omáčka Alla Boscaiola 2 ks
  • Pertžlen Za hrsť
  • Rozmarín 1 vetvička
  • Olivový olej 4 - 6 polievkové lyžice
  • Maslo 60 g
  • Morská soľ podľa potreby
  • Mleté čierne korenie podľa potreby
  • Parmigiano reggiano 50 - 70 g
  • Smotana 30% 500 g

Postup

Do väčšieho hrnca dáme vodu, pridáme olivový olej a varíme pokiaľ nám voda na Pappardelle začne vrieť. Medzi tým si vo väčšej panvici zmiešame 2 sušené zmesi "Boscaiola", 12 lyžíc olivového oleja, 320 ml vody a varíme 5 - 6 minút.

Pridáme smotanu a redukujeme 10 - 12 min. Vriacu vodu na cestoviny poriadne osolíme a pridáme do nej Pappardelle. Varíme pokiaľ niesu Pappardelle "al dente". Keď sú cestoviny hotové, precedíme ich, ale pozor cestoviny nepreplachujeme, pridáme ich do panvice s trochou vody v ktorej sa cestoviny varili. 

Okoreníme veľmi jemne mletým čiernym korením a morskou soľou podľa chuti, pridáme nasekané bylinky a trochu masla a všetko spolu na menšom plameni premiešame, aby sa nám všetky chute a ingrediencie pekne spojili s cestovinami.

Servírujeme do hlbokých tanierov a na vrch cestovín nastrúhame Parmigiano Reggianom, dozdobíme zvyšními bylinkami. Vychutnajte si toto jedlo v sprievode bieleho korenistejšieho vína.