Pappardelle s omáčkou boscaiola

Príprava / Varenie

40 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

10 ingrediencií

Ingrediencie

Pappardelle
500 g
Sušená Omáčka Alla Boscaiola
2 ks
Pertžlen
Za hrsť
Rozmarín
1 vetvička
Olivový olej
4 - 6 polievkové lyžice
Maslo
60 g
Morská soľ
podľa potreby
Mleté čierne korenie
podľa potreby
Parmigiano reggiano
50 - 70 g
Smotana 30%
500 g
Pappardelle s omáčkou boscaiola

Príprava a postup

1

Do väčšieho hrnca dáme vodu, pridáme olivový olej a varíme pokiaľ nám voda na Pappardelle začne vrieť. Medzi tým si vo väčšej panvici zmiešame 2 sušené zmesi "Boscaiola", 12 lyžíc olivového oleja, 320 ml vody a varíme 5 - 6 minút.

2

Pridáme smotanu a redukujeme 10 - 12 min. Vriacu vodu na cestoviny poriadne osolíme a pridáme do nej Pappardelle. Varíme pokiaľ niesu Pappardelle "al dente". Keď sú cestoviny hotové, precedíme ich, ale pozor cestoviny nepreplachujeme, pridáme ich do panvice s trochou vody v ktorej sa cestoviny varili. 

3

Okoreníme veľmi jemne mletým čiernym korením a morskou soľou podľa chuti, pridáme nasekané bylinky a trochu masla a všetko spolu na menšom plameni premiešame, aby sa nám všetky chute a ingrediencie pekne spojili s cestovinami.

4

Servírujeme do hlbokých tanierov a na vrch cestovín nastrúhame Parmigiano Reggianom, dozdobíme zvyšními bylinkami. Vychutnajte si toto jedlo v sprievode bieleho korenistejšieho vína.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Pappardelle s omáčkou boscaiola