Rizoto Speck
Príprava / Varenie
20 minPočet porcií
2 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
10 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Príprava tohto rizota je veľmi jednoduchá. V menšom hrnci si uvaríme zeleninový bujón a očistíme cesnak/poprípade využijeme cesnakové plátky. Parmezán si postrúhame na jemnom strúhadle.
Na panvici si prehrejeme olivový olej a následne v ňom krátko orestujeme cesnak aby sme získali krásnu arómu, hneď si pridáme aj zmes rizota a spolu zarestujeme. Podlejeme bielym vínom a zredukujeme aby sa nám odparil alkohol.
Do tejto zmesi vlejeme malú časť bujónu, okoreníme a osolíme. Pridáme aj lístky tymianu/môžme použiť aj sušený. Občasným premiešaním a postupným pridávaním vývaru rizoto uvaríme tak aby bola ryža správne dovarená. Odstavíme a pridáme väčší kus masla. Zľahka premiešame aby sme dosiahli krémovú konzistenciu.
Na stôl servírujeme v liatinovej zapekacej panvici a tým zabezpečíme teplotu a krémovitosť rizota aj počas spoločnej večere. Posypeme parmezánom a podávame s bielym vínom typu Ribolla Gialla.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
