Bravčový steak "Capresse"

Príprava / Varenie

20 min

Počet porcií

2 porcie

Náročnosť receptu

Stredná obtiažnosť

Počet ingrediencií

8 ingrediencií

Ingrediencie

Bravčové mäso - karé
400 g
Mozarella mäkká
100 g
Paradajky
100 g
Sušená zmes capresse
Podľa potreby
Olivový olej
6 pl
Listový šalát mix
100 g
Krémový balzamikový ocot
Podľa potreby
Maslo
40 g
Bravčový steak "Capresse"

Príprava a postup

1

K tomuto receptu potrebujeme prípravu mäsa zrealizovať niekoľko hodín skôr ako začneme so samotnou prípravou receptu. Mäso opláchneme a osušíme. Narežeme na 2 cm hrubé plátky a dáme marinovať do olivového oleja a sušenej zmesi capresse.

2

Pred samotnou prípravou receptu si umyjeme paradajky, opláchneme šalátový mix. Paradajky tak ako aj mozarellu si narežeme na plátky.

3

Na steakovej panvici si zprudka opečieme namarinované plátky mäsa z oboch strán a vložíme do vyhriatej rúry cca 200°C na asi 5-7 minút. Vyberieme ich z rúry a na každý steak si položíme plátok masla a necháme odležať pod pokrievkou.

4

Vezmeme si paradajky a mozarellu, poukladáme ich striedavo na jednotlivé plátky steakov, ochutíme ešte zmesou capresse a dáme zapiecť do rúry aby sa nám mozarella s paradajkami na mäsku pekne zapiekla.

5

Servírujeme na plytké taniere s listovým šalátom, ktorý ochutíme krémovým balzamikovým octom. Podávame s dobre vychladeným bielym vínom typu Pinot Grigio.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Bravčový steak "Capresse"