Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Bravčový steak "Capresse"

24. 2. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 8

Ingrediencie

  • Bravčové mäso - karé 400 g
  • Mozarella mäkká 100 g
  • Paradajky 100 g
  • Sušená zmes capresse Podľa potreby
  • Olivový olej 6 pl
  • Listový šalát mix 100 g
  • Krémový balzamikový ocot Podľa potreby
  • Maslo 40 g

Postup

K tomuto receptu potrebujeme prípravu mäsa zrealizovať niekoľko hodín skôr ako začneme so samotnou prípravou receptu. Mäso opláchneme a osušíme. Narežeme na 2 cm hrubé plátky a dáme marinovať do olivového oleja a sušenej zmesi capresse.

Pred samotnou prípravou receptu si umyjeme paradajky, opláchneme šalátový mix. Paradajky tak ako aj mozarellu si narežeme na plátky.

Na steakovej panvici si zprudka opečieme namarinované plátky mäsa z oboch strán a vložíme do vyhriatej rúry cca 200°C na asi 5-7 minút. Vyberieme ich z rúry a na každý steak si položíme plátok masla a necháme odležať pod pokrievkou.

Vezmeme si paradajky a mozarellu, poukladáme ich striedavo na jednotlivé plátky steakov, ochutíme ešte zmesou capresse a dáme zapiecť do rúry aby sa nám mozarella s paradajkami na mäsku pekne zapiekla.

Servírujeme na plytké taniere s listovým šalátom, ktorý ochutíme krémovým balzamikovým octom. Podávame s dobre vychladeným bielym vínom typu Pinot Grigio.