Párty bruschetty

Príprava / Varenie

15 min

Počet porcií

2 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

16 ingrediencií

Ingrediencie

Chlieb plátky
10 ks
Prosciutto crudo
40 g
Gorgonzola
100 g
Mozzarella mäkká
100 g
Paradajky
1 ks
Mozarella tvrdá
40 g
Sušené paradajky
20 g
Sterilizovaný hrášok
20 g
Parmezán
20 g
Pistáciové pesto
2 čl
Bazalkové pesto
2 čl
Figový džem
2 čl
Olivový olej
4 pl
Špenát
ozdoba
Bazalka
ozdoba
Tymian
ozdoba
Párty bruschetty

Príprava a postup

1

Tento typ párty snacku je veľmi jednoduchý na prípravu, no náročnejší v rámci množstva surovín. Pre slávnostnú príležitosť sa to naozaj oplatí. Pripravíme si plech na zapekanie, chlieb a potrebné suroviny.

2

Plátky chleba si poukladáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť do rúry na 170°C cca na 10 minút, alebo pokiaľ nám bruschetty jemne nezhnednú.

3

Po zapečení si ich vyberieme z rúry trocha schladiť a môžme dekororvať pripravenými surovinami. Z každého druhu si pripravíme po dva kusy.

4

Ako prvú si pripravíme variáciu s týmito surovinami: bazalkové pesto, plátky mäkkej mozarelly a plátky paradajok, ktoré dochutíme olivovým olejom a dozdobíme bazalkou. Na druhú variáciu použijeme pistáciové pesto, tenké plátky prosciutto crudo, hobliny parmezánu. Ozdobíme tymiánom a pár kvapkami olivového oleja.

5

Pri tretej variante postupujeme následovne. Bruschetty polejeme olivovým olejom a na to navrstvíme syr gorgonzolu, figový džem a ozdobíme lístkami špenátu. Tak isto bruschetty pokvapkáme olivovým olejom aj pri poslednej variácii a na to poukladáme plátky tvrdej mozarelly, sterilizovaný hrášok a ozdobíme sušenými paradajkami.

6

Takto pripravené bruschetty môžme smelo servírovať spolu s dobre vychladeným proseccom Brut. 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Párty bruschetty