Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Párty bruschetty

24. 2. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 15 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 16

Ingrediencie

  • Chlieb plátky 10 ks
  • Prosciutto crudo 40 g
  • Gorgonzola 100 g
  • Mozzarella mäkká 100 g
  • Paradajky 1 ks
  • Mozarella tvrdá 40 g
  • Sušené paradajky 20 g
  • Sterilizovaný hrášok 20 g
  • Parmezán 20 g
  • Pistáciové pesto 2 čl
  • Bazalkové pesto 2 čl
  • Figový džem 2 čl
  • Olivový olej 4 pl
  • Špenát ozdoba
  • Bazalka ozdoba
  • Tymian ozdoba

Postup

Tento typ párty snacku je veľmi jednoduchý na prípravu, no náročnejší v rámci množstva surovín. Pre slávnostnú príležitosť sa to naozaj oplatí. Pripravíme si plech na zapekanie, chlieb a potrebné suroviny.

Plátky chleba si poukladáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť do rúry na 170°C cca na 10 minút, alebo pokiaľ nám bruschetty jemne nezhnednú.

Po zapečení si ich vyberieme z rúry trocha schladiť a môžme dekororvať pripravenými surovinami. Z každého druhu si pripravíme po dva kusy.

Ako prvú si pripravíme variáciu s týmito surovinami: bazalkové pesto, plátky mäkkej mozarelly a plátky paradajok, ktoré dochutíme olivovým olejom a dozdobíme bazalkou. Na druhú variáciu použijeme pistáciové pesto, tenké plátky prosciutto crudo, hobliny parmezánu. Ozdobíme tymiánom a pár kvapkami olivového oleja.

Pri tretej variante postupujeme následovne. Bruschetty polejeme olivovým olejom a na to navrstvíme syr gorgonzolu, figový džem a ozdobíme lístkami špenátu. Tak isto bruschetty pokvapkáme olivovým olejom aj pri poslednej variácii a na to poukladáme plátky tvrdej mozarelly, sterilizovaný hrášok a ozdobíme sušenými paradajkami.

Takto pripravené bruschetty môžme smelo servírovať spolu s dobre vychladeným proseccom Brut.