Párty bruschetty
Príprava / Varenie
15 minPočet porcií
2 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
16 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Tento typ párty snacku je veľmi jednoduchý na prípravu, no náročnejší v rámci množstva surovín. Pre slávnostnú príležitosť sa to naozaj oplatí. Pripravíme si plech na zapekanie, chlieb a potrebné suroviny.
Plátky chleba si poukladáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť do rúry na 170°C cca na 10 minút, alebo pokiaľ nám bruschetty jemne nezhnednú.
Po zapečení si ich vyberieme z rúry trocha schladiť a môžme dekororvať pripravenými surovinami. Z každého druhu si pripravíme po dva kusy.
Ako prvú si pripravíme variáciu s týmito surovinami: bazalkové pesto, plátky mäkkej mozarelly a plátky paradajok, ktoré dochutíme olivovým olejom a dozdobíme bazalkou. Na druhú variáciu použijeme pistáciové pesto, tenké plátky prosciutto crudo, hobliny parmezánu. Ozdobíme tymiánom a pár kvapkami olivového oleja.
Pri tretej variante postupujeme následovne. Bruschetty polejeme olivovým olejom a na to navrstvíme syr gorgonzolu, figový džem a ozdobíme lístkami špenátu. Tak isto bruschetty pokvapkáme olivovým olejom aj pri poslednej variácii a na to poukladáme plátky tvrdej mozarelly, sterilizovaný hrášok a ozdobíme sušenými paradajkami.
Takto pripravené bruschetty môžme smelo servírovať spolu s dobre vychladeným proseccom Brut.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
