Tiramisu

Príprava / Varenie

20 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

8 ingrediencií

Ingrediencie

Mascarpone
250 g
Piškóty dlhé
200 g
Vaječný žĺtok
1 ks
Smotana sladká
200 ml
Kryštálový cukor
4 pl
Espresso
3 ks
Mandľový likér
1 dcl
Kakao
1 pl
Tiramisu

Príprava a postup

1

Tento recept si pripravíme do sklenenej nádoby. Pripravíme si suroviny podľa rozpisu, nádobu na prípravu krému a môžeme začať.

2

Uvaríme si trojité espresso a necháme vychladnúť. Následne doň prilejeme mandľový likér (Amaretto/Disaronno). V tejto zmesi krátko máčame dlhé piškóty a postupne si poukladáme na spodok nádoby v ktorej budeme servírovať dezert.

3

V mise si metličkou zľahka vyšľaháme mascarpone, smotanu, žľtok a cukor až kým nedosiahneme jemný a kompakntý krém.

4

Pripravený krém nalejeme na piškóty, opatrne rozotrieme a vrchnú časť dezertu a posypeme kakaom.

5

Dezert necháme schladiť aspoň na štyri hodiny, alebo smelo aj celú noc. Servírujeme spolu s pohárom dezertného bieleho vína Verduzzo.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Tiramisu