Tiramisu
Príprava / Varenie
20 minPočet porcií
4 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
8 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Tento recept si pripravíme do sklenenej nádoby. Pripravíme si suroviny podľa rozpisu, nádobu na prípravu krému a môžeme začať.
Uvaríme si trojité espresso a necháme vychladnúť. Následne doň prilejeme mandľový likér (Amaretto/Disaronno). V tejto zmesi krátko máčame dlhé piškóty a postupne si poukladáme na spodok nádoby v ktorej budeme servírovať dezert.
V mise si metličkou zľahka vyšľaháme mascarpone, smotanu, žľtok a cukor až kým nedosiahneme jemný a kompakntý krém.
Pripravený krém nalejeme na piškóty, opatrne rozotrieme a vrchnú časť dezertu a posypeme kakaom.
Dezert necháme schladiť aspoň na štyri hodiny, alebo smelo aj celú noc. Servírujeme spolu s pohárom dezertného bieleho vína Verduzzo.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
