Diviačie ragú s maslovým hráškom a zelerovou ryžou
Príprava / Varenie
20 minPočet porcií
2 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
8 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Na tento recept budeme potrebovať hrniec, panvicu a pár surovín. Okrem nakrájania zeleru a póru nebudeme potrebovať mimoriadne kuchárske zručnosti.
V menšom hrnci si prehrejeme olivový olej v ktorom orestujeme ryžu arborio. Podlejeme potrebné množstvo vody (približne 1,5 násobok) na uvarenie ryže, osolíme a pridáme nakrájaný stonkový zeler. Ryžu teraz môžme variť na miernom ohni. Zároveň si na olivovom oleji orestujeme nakrájaný pór a následne aj prúžky stonkového zeleru do čoho vylejeme diviačie ragú, mierne osolíme, okoreníme a spolu povaríme.
V závere si do ragú pridáme aj sterilizovaný hrášok a hmotu starostlivo premiešame na miernom ohni. Kto obľubuje pikantnejšie jedlá smelo si ich môže ozvláštniť aj chilli papričkami.
Jedlo servírujeme na plytký tanier. Tento typ jedla výborne sprevádza červené víno výraznejšej chuti. Odporúčame víno typu Ripasso.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
