Diviačie ragú s maslovým hráškom a zelerovou ryžou

Príprava / Varenie

20 min

Počet porcií

2 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

8 ingrediencií

Ingrediencie

Sterilizované ragú z diviaka
180 g
Ryža arborio
200 g
Sterilizovaný hrášok lúpaný
100 g
Soľ
Podľa potreby
Čierne celé korenie
Podľa potreby
Stonkový zeler
50 g
Pór
20 g
Olivový olej
4 pl

Príprava a postup

1

Na tento recept budeme potrebovať hrniec, panvicu a pár surovín. Okrem nakrájania zeleru a póru nebudeme potrebovať mimoriadne kuchárske zručnosti.

2

V menšom hrnci si prehrejeme olivový olej v ktorom orestujeme ryžu arborio. Podlejeme potrebné množstvo vody na uvarenie ryže, osolíme a pridáme nakrájaný stonkový zeler. Ryžu teraz môžme variť na miernom ohni. Zároveň si na panvici orestujeme na olivovom oleji nakrájaný pór a následne aj prúžky stonkového zeleru do čoho vylejeme diviačie ragú. miesrne osolíme a okoreníme a spolu povaríme.

3

V závere pridáme aj sterilizovaný hrášok a hmotu starostlivo premiešame na miernom ohni. Kto obľubuje pikantnejšie jedlá smelo si ich môže ozvláštniť aj chilli papričkami.

4

Jedlo servírujeme na plytký tanier. Tento typ jedla výborne sprevádza červené víno výraznejšej chuti. Odporúčame víno typu Ripasso.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!