Tortellini so špenátovou omáčkou

Príprava / Varenie

25 min

Počet porcií

3 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

8 ingrediencií

Ingrediencie

Tortellini so špenátom a ricotou
250 g
Špenát listový
150 g
Smotana 33%
200 ml
Parmezán
50 g
Cesnak strúčik
3 ks
Olivový olej
2 pl
Soľ morská
Podľa potreby
Celé čierne korenie
Podľa potreby
Tortellini so špenátovou omáčkou

Príprava a postup

1

Na tento recept sme sa naozaj veľmi tešili pretože je nenáročný, rýchly a veľmi chutný. Pripravíme si panvicu, ponorný mixér a v hrnci si dáme variť osolenú vodu na tortellini. Očistíme, cesnak a pripravíme si ingrediencie podľa receptu.

2

Tortellini si dáme variť a a zároveň v panvici na oliovom oleji a cesnaku restujeme osolené špenátové listy do zmäknutia. Dôležité je aby na seba naviazali chuť cesnaku.

3

Špenátové listy si dáme do užšej nádoby a zmixujeme spolu so smotanou. Túto nádhernú omáčku vlejeme späť na panvicu a podľa potreby ešte ochutíme korením a soľou. Tortellini varíme približne 17 minút, po uvarení ich vložíme do panvice s omáčkou a opatrne premiešame.

4

Servírujeme na plytký tanier, posypeme strúhaným parmezánom a ozdobíme špenátovymi lístkami. K takýmto cestovinám sa skvele hodí sardínske biele víno Vermentino. 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Tortellini so špenátovou omáčkou