Tortellini so špenátovou omáčkou
Príprava / Varenie
25 minPočet porcií
3 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
8 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Na tento recept sme sa naozaj veľmi tešili pretože je nenáročný, rýchly a veľmi chutný. Pripravíme si panvicu, ponorný mixér a v hrnci si dáme variť osolenú vodu na tortellini. Očistíme, cesnak a pripravíme si ingrediencie podľa receptu.
Tortellini si dáme variť a a zároveň v panvici na oliovom oleji a cesnaku restujeme osolené špenátové listy do zmäknutia. Dôležité je aby na seba naviazali chuť cesnaku.
Špenátové listy si dáme do užšej nádoby a zmixujeme spolu so smotanou. Túto nádhernú omáčku vlejeme späť na panvicu a podľa potreby ešte ochutíme korením a soľou. Tortellini varíme približne 17 minút, po uvarení ich vložíme do panvice s omáčkou a opatrne premiešame.
Servírujeme na plytký tanier, posypeme strúhaným parmezánom a ozdobíme špenátovymi lístkami. K takýmto cestovinám sa skvele hodí sardínske biele víno Vermentino.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
