Krémová polievka zo žltých paradajok
Príprava / Varenie
20 minPočet porcií
4 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
10 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Príprava tejto krémovej polievky je jednoduchá a nezaberie veľa času. Zelenú časť cukety si nastrúhame na tenké rezančeky a cibuľu s cesnakom si očistíme. Pripravíme si panvicu, hrniec na polievku a nezabudnime na ponorný mixér.
V panvici si sprudka opečieme zelené cuketové vlasy na olivovom oleji, cesnaku a vyberieme na utireku osušiť. V hrnci si na olivovom oleji osmahneme jarnú cibuľku a cesnak. Následne si pridáme na kocky nakrájané zemiaky a cuketu. Spolu orestujeme a zalejeme potrebným množstvom vody. Použili sme asi 6-7 dcl. Pridáme kocku zeleninového bujónu, okoreníme soľou, koreníma pridáme oregáno. Na miernom stupni varíme asi 15 minút. Následne túto hmotu zmixujeme ponorným mixérom a podľa potreby ešte dochutíme.
Servírujeme do misky, poprípade do misy a ozdobíme opečenými cuketovými vlasmi, poprípade pečenými semienkami slnečnice. K polievke podávame svieže biele víno s jemnou kysleinkou.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
