Krémová polievka zo žltých paradajok

Príprava / Varenie

20 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

10 ingrediencií

Ingrediencie

Žlté lúpané paradajky pelati
400 g
Zemiaky menšie
3 ks
Cuketa menšia
1 ks
Cibuľka jarná
1 ks
Cesnak strúčik
2 ks
Olivový olej
4 pl
Oregano
Podľa potreby
Hrubozrná soľ
Podľa potreby
Celé čierne korenie
Podľa potreby
Zeleninový bujón
1 ks

Príprava a postup

1

Príprava tejto krémovej polievky je jednoduchá a nezaberie veľa času. Zelenú časť cukety si nastrúhame na tenké rezančeky a cibuľu s cesnakom si očistíme. Pripravíme si panvicu, hrniec na polievku a nezabudnime na ponorný mixér.

2

V panvici si sprudka opečieme zelené cuketové vlasy na olivovom oleji, cesnaku a vyberieme na utireku osušiť. V hrnci si na olivovom oleji osmahneme jarnú cibuľku a cesnak. Následne si pridáme na kocky nakrájané zemiaky a cuketu. Spolu orestujeme a zalejeme potrebným množstvom vody. Použili sme asi 6-7 dcl. Pridáme kocku zeleninového bujónu, okoreníme soľou, koreníma pridáme oregáno. Na miernom stupni varíme asi 15 minút. Následne túto hmotu zmixujeme ponorným mixérom a podľa potreby ešte dochutíme.

3

Servírujeme do misky, poprípade do misy a ozdobíme opečenými cuketovými vlasmi, poprípade pečenými semienkami slnečnice. K polievke podávame svieže biele víno s jemnou kysleinkou.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!