Rizoto s artičokmi
Príprava / Varenie
30 minPočet porcií
6 porciíNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
12 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
V menšom hrnci si uvaríme zeleninový vývar z bujónu a v panvici budeme pripravovať základ na rizoto. Očistíme si cibuľu, cesnak a nakrájame si artičoky nakladané v oleji. Ryžu si prepláchneme, necháme odtiecť a môžeme variť.
Na panvici si prehrejeme chilli olivový olej a v ňom orestujeme cibuľu aj cesnak. Po chvíľke pridáme ryžu, ktorú taktiež orestujeme v tomto základe. Prilejeme pohár bieleho suchého vína a necháme odpariť. Následne už začneme prilievať vývar, ktorý sme si predpripravili v hrnci.
Keď je ryža pripravená aldente, môžme pridať aj nasekané artičoky, osolíme, okoreníme a pokračujeme vo varení s postupným pridávaním vývaru. Opatrne s vývarom aby sme rizoto veľmi neriedili. Keď už máme ryžu uvarenú, odstavíme ju a nasleduje časť keď rizoto dostaneme do krémovej podoby a to pridaním masla. Na vyladenie chute pridáme citrónovú šťavu.
Servírujeme s postrúhaným parmezánom a podľa dostupnosti aj s bylinkami. Takéto rizoto výborne sprevádza ľahké svieže víno typu Pinot Grigio.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
