Cestoviny s bazalkovým pestom

Príprava / Varenie

15 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

7 ingrediencií

Ingrediencie

Fusilli
400 - 450 g
Bazalkové pesto
150 - 200 g
Parmigiano reggiano
50 - 60 g
Cherry paradajky
10 - 12 ks
Olivový olej
2 - 4 polievkové lyžice
Mleté čierne korenie
podľa chuti
Morská soľ
podľa chuti

Príprava a postup

1

Vo veľkom hrnci privedieme k varu vodu s olivovým olejom a následne ju dobre osolíme, keď nám voda vrie pridáme fusilli a varíme na úroveň al dente.

2

Uvarené a precedené cestoviny pokryjeme pestom a poriadne ich premiešame,  nech pesto celkom prilipne k cestovinám. K cestovinám pridáme soľ, čierne korenie podľa chuti a následne primiešame nakrájané cherry paradajky na polmesiačiky.

3

Servírujeme do hlbokých tanierov, posypeme nastúhanym syrom Parmigiano regiano poprípade dozdobíme bylinkami. K jedlu doporučujeme podávať biele víno, napríklad z odrody Chardonnay alebo Sauvignon.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!