Letný hráškový krém s citrónom
Príprava / Varenie
20 minPočet porcií
5 porciíNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
10 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Tento svieži hráškový krém môžme využiť ako letný recept. Príprava ja jednoduchá. Na polievku potrebujeme stredne veľký hrniec a jeden menší hrniec v ktorom si pripravíme vývar zo zeleninového bujónu. Očistíme si zemiaky, cibuľu, cesnak, na panvici si orestujeme pancettu narezanú na jemné prúžky a zbavíme ju prebytočného tuku.
V hrnci na polievku si na olivovom oleji pripravíme základ z lahôdkovej cibuľky a cesnaku. Následne do hrnca vložíme zemiaky nakrájané na kocky a spolu podusíme. Zakrátko prilejeme zeleninový vývar, okoreníme, privedieme do varu a asi 15 minút povaríme na miernejšom ohni. Následne pridáme sterilizovaný hrášok, citrónovú šťavu, spolu povaríme asi 5 minút a zmixujeme ponorným mixérom.
Takto zmixovaný krém si prepasírujeme cez sito aby sme dosiahli zamatovú konzistenciu. Môžeme ešte osoliť, poprípade okoreniť a pridáme osmaženú pancettu, ktorá nám hráškový krém nádherne prevonia.
Servírujeme do hlbokých tanierov, zjemníme sladkou smotanou a podávame s opečenou bruschetou, olivovým olejom a tymiánom. K hráškovému krému podávame pohár bieleho vína typu Chardonnay.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
