Letný hráškový krém s citrónom

Príprava / Varenie

20 min

Počet porcií

5 porcií

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

10 ingrediencií

Ingrediencie

Sterilizovaný hrášok
460 g
Zeleninový bujón
1 l
Zemiaky
200 g
Pancetta
200 g
Smotana sladká
100 ml
Červená lahôdková cibuľa menšia
1 ks
Cesnak strúčik
1 ks
Citrón
2 čl
Hrubozrná soľ
Podľa potreby
Celé čierne korenie
Podľa potreby
Letný hráškový krém s citrónom

Príprava a postup

1

Tento svieži hráškový krém môžme využiť ako letný recept. Príprava ja jednoduchá. Na polievku potrebujeme stredne veľký hrniec a jeden menší hrniec v ktorom si pripravíme vývar zo zeleninového bujónu. Očistíme si zemiaky, cibuľu, cesnak, na panvici si orestujeme pancettu narezanú na jemné prúžky a zbavíme ju prebytočného tuku.

2

V hrnci na polievku si na olivovom oleji pripravíme základ z lahôdkovej cibuľky a cesnaku. Následne do hrnca vložíme zemiaky nakrájané na kocky a spolu podusíme. Zakrátko prilejeme zeleninový vývar, okoreníme, privedieme do varu a asi 15 minút povaríme na miernejšom ohni. Následne pridáme sterilizovaný hrášok, citrónovú šťavu, spolu  povaríme asi 5 minút a zmixujeme ponorným mixérom.

3

Takto zmixovaný krém si prepasírujeme cez sito aby sme dosiahli zamatovú konzistenciu. Môžeme ešte osoliť, poprípade okoreniť a pridáme osmaženú pancettu, ktorá nám hráškový krém nádherne prevonia.

4

Servírujeme do hlbokých tanierov, zjemníme sladkou smotanou a podávame s opečenou bruschetou, olivovým olejom a tymiánom. K hráškovému krému podávame pohár bieleho vína typu Chardonnay. 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Letný hráškový krém s citrónom