Sladké tagliatelle s mandľovým pestom a ricottou

Príprava / Varenie

15 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

6 ingrediencií

Ingrediencie

Tagliatelle vaječné
400 g
Mandľové pesto
100 g
Ricotta
200 g
Trstinový cukor
3 pl
Škorica mletá
1 čl
Prepustené maslo
40 g
Sladké tagliatelle s mandľovým pestom a ricottou

Príprava a postup

1

Naozaj veľmi chutný a jednoduchý recept, ktorým potešíme každého milovníka sladkých jedál. Pripravíme si hrniec s osolenou vodou a privedieme do varu. Omáčku si budeme pripravovať vo väčšej mise. 

2

Do hrnca si dáme variť tagliatelle a využijeme čas na prípravu studenej omáčky a spraženie masla. Mandľové pesto s ricottou si dôkladne vymiešame spolu s cukrom a škoricou. Na panvici si spražíme maslo, počkáme až nám trocha schladne a prilejeme do vymiešanej hmoty.

3

Keď máme cestoviny uvarené pridáme ich k pripravenej omáčke do misy a taktiež aj trocha vody z cestovín aby omáčka získala vláčnosť.

4

Tagliatelle servírujeme na plytkom taniery ozdobené škoricou a lupienkami mandlí. K týmto cestovinám doporučujeme párovať lahodné šumivé Moscato. 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Sladké tagliatelle s mandľovým pestom a ricottou