Sladké tagliatelle s mandľovým pestom a ricottou
Príprava / Varenie
15 minPočet porcií
4 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
6 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Naozaj veľmi chutný a jednoduchý recept, ktorým potešíme každého milovníka sladkých jedál. Pripravíme si hrniec s osolenou vodou a privedieme do varu. Omáčku si budeme pripravovať vo väčšej mise.
Do hrnca si dáme variť tagliatelle a využijeme čas na prípravu studenej omáčky a spraženie masla. Mandľové pesto s ricottou si dôkladne vymiešame spolu s cukrom a škoricou. Na panvici si spražíme maslo, počkáme až nám trocha schladne a prilejeme do vymiešanej hmoty.
Keď máme cestoviny uvarené pridáme ich k pripravenej omáčke do misy a taktiež aj trocha vody z cestovín aby omáčka získala vláčnosť.
Tagliatelle servírujeme na plytkom taniery ozdobené škoricou a lupienkami mandlí. K týmto cestovinám doporučujeme párovať lahodné šumivé Moscato.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
