Paradajková krémová polievka s conchiglioni

Príprava / Varenie

20 min

Počet porcií

6 porcií

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

12 ingrediencií

Ingrediencie

San Marzano paradajky
420 g
Pasírované paradjaky
690 g
Conchiglioni
150 g
Červené víno
1 dcl
Červená lahôdková cibuľa menšia
1 ks
Cesnak strúčik
2 ks
Škorica mletá
1 čl
Hrubozrná soľ
Podľa potreby
Celé čierne korenie
Podľa potreby
Zeleninové korenie
1 čl
Olivový olej
3 pl
Strúhaný parmezán
60 g
Paradajková krémová polievka s conchiglioni

Príprava a postup

1

Pred prípravou tejto zaujímavej no jednoduchej polievky si očistíme a nakrájame lahôdkovú cibuľku a cesnak. Pripravíme si hrniec strednej veľkosti a pustíme sa do varenia. 

2

Rozohrejeme si olivový olej na ktorom orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku ku ktorej následne pridáme roztlačený cesnak a len kráto spolu podusíme aby nám cesnak nezhorkol. Pridáme pohár červeného vína a vyredukujeme (vyvaríme alkohol).

3

Keď sme si takto pripravili základ na polievku, pridáme hlavné suroviny a to sterilizované paradajky San Marzano, ktoré krátko podusíme a následne k nim pridáme aj pasírované paradajky. Okoreníme polievkovým zeleninovým korením (vegetou), soľou, čiernym korením a mletou škoricou. Spolu povaríme zhruba 15 minút na miernom tepelnom stupni.

4

Medzi tým si do vriacej vody dáme variť cestoviny conchiglioni. Kým sa nám cestoviny varia polievku zľahka zmixujeme ponorným mixérom a poprípade ešte dochutíme podľa potreby. Keď budú cestoviny al dente pustíme sa do servírovania. 

5

Servírujeme do hlbokých tanierov, ozdobíme olivovým olejom, strúhaným parmezánom a uvarenými cestovinami conchiglioni. K paradajkovej polievke odporúčame podávať suché červené víno, ktoré sme použili aj do základu.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Paradajková krémová polievka s conchiglioni