Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Cheesecake s pistáciovým krémom

15. 1. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 30 min
Počet porcií 12 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 10

Ingrediencie

  • Dlhé piškóty 200 g
  • Pistáciový krém 190 g
  • Maslo 100 g
  • Kakao 2 pl
  • Mascarpone 500 g
  • Jemný tvaroh 250 g
  • Smotana 33 % 200 ml
  • Práškový cukor 2 pl
  • Vanilínový cukor 1/2
  • Sekané pistácie 50 g

Postup

Možno pri tomto recepte nieje až tak atraktívne to že je to cheesecake, ale jedinečnosť použitia pistáciového krému pre tento dezert je naozaj skvelá. Postup prípravy je jednoduchý. Takže si vezmeme potrebné suroviny podľa receptu a môžeme začať. 

Najprv si pripravíme rýchly korpus. Podrvíme si dlhé piškóty (savoiardi), roztopíme si klasické maslo a v mise premiešame spolu aj s kakaom (my sme použili čierne kakao, aby nám to korpus zaujímavo zafarbilo). Takto pripravený korpus si navrstvíme do formy v ktorej budeme pripravovať tento dezert.

Následne vymiešame mascarpone s tvarohom, práškovým cukrom, vanilínovým cukrom a smotanou na šľahanie. Z takto vymiešanej hmoty odoberieme polovicu a navrstvíme ju na pripravený korpus. Do druhej polovice hmoty vmiešame pistáciový krém čím vytovríme farebne odlišnú vrstvu oproti tej prvej. Na vrch dezertu budeme využívať čistý pistáciový krém (ak je príliž tuhý, môžeme ho zľahka roztopiť tak, že sklíčko dáme do horúcej vody aby nám voda siahala maximálne do polovice skla a nedostala sa do vnútra) ktorým vytvoríme poslednú najtmavšiu vrstvu dezertu. 

Takto pripravený pistáciový chesecake dáme do chladničky minimálne na 6 hodín. Pred servírovaním ho posypeme sekanými pistáciami a môžeme podávať. K dezertu sa skvelo hodí aj pohár Prosecca Extra Dry.

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!