Garganelli s tuniakom

Príprava / Varenie

15 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

12 ingrediencií

Ingrediencie

Garganelli alebo Penne
450 - 500 g
Tuniak filety v olivovom oleji
240 - 280 g
Mleté čierne korenie
podľa chuti
Cibuľa
1ks
Olivový olej
Podľa potreby
Parmigiano reggiano
100 - 120 g
Bazalka
Čerstvá alebo sušená podľa potreby
Chilli paprička
podľa chuti
Smotana 33%
50 - 70 ml
Mletá červená paprika
podľa chuti
Morská soľ
podľa chuti
Limetková šťava
10 - 15 ml

Príprava a postup

1

Vo veľkom hrnci privedieme vodu spolu s olivovým olejom do bodu varu. Keď nám voda zovrie, poriadne vodu osolíme a dáme variť cestoviny. 

 

2

Pokiaľ sa cestoviny varia, do rozmernej panvice pridáme trochu olivového oleja a počkáme pokial sa nám olej rozpáli, následne pridáme jemne posekanú cibuľku necháme chíľku do zlatista opražiť a pridáme tuniaka. Do zmesi pridáme chilli, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku soľ a následne smotanu. Keď nám smotana začne hustnúť pridáme limetkovú šťavu. Hotovú zmes odstavíme od ohňa a necháme v panvici.


 

3

Uvarené cestoviny, precedíme, no za žiadnych okolností neoplachujeme. Precedené cestoviny pokvapeme olivovým olejom a pridáme na panvicu k našej zmesi a miešaním spojíme. Za ustavičného premiešavania na nízkom ohni pridávame k zmesi a cestovinám parmigiano reggiano, miešame pokiaľ nie sú cestoviny jemne opražené (približne 1 - 3 minúty)
 

4

Servírujeme do hlbokých tanierov. Ozdobíme nastrúhaným syrom Parmigiano reggiano, čerstvou bazalkou alebo plátkami chilli papričky. K jedlu doporučujeme podávať víno typu Sauvignon alebo Ribolla Gialla. 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!