Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Zeleninová polievka s tortellinami

15. 1. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 40 min
Počet porcií 5 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 12

Ingrediencie

  • Torteliny s mäsom 250 g
  • Lúpané paradajky Pelati 400 g
  • Mrkva väčšia 1 ks
  • Zeleninový bujón 1,5 l ( 2 kocky )
  • Šalotka 1 ks
  • Pór 50 g
  • Olivový olej 2 pl
  • Parmezán 20 g
  • Hladká múka 1 pl
  • Soľ hrubozrná Podľa potreby
  • Celé čierne korenie Podľa potreby
  • Sladká paprika 1 čl

Postup

Na prípravu tejto polievky budeme potrebovať základný hrniec, očistenú mrkvu, šalotku, pór a môžme začať.

Na olivovom oleji si pripravíme základ zo šalotky do ktorej následne pridáme mrkvu nakrájanú na kocky a spolu restujeme. Pridáme trocha múky a následne zalejeme vodou.

Do tejto masy si vložíme dve kocky zeleninového bujónu a privedieme do varu. Polievku si osolíme, okoreníme, pridáme podrvené paradajky Pelati, bazalku a spolu varíme na miernom ohni. Asi 15 minút pred dokončením polievky si pridáme aj tortelliny a odsledujeme aby sa nám v polievke dovarili.

V závere si polievku ešte dochutíme podľa potreby, posypeme strúhaným parmezánom a môžme servírovať na tanier. V prípade že si polievky pripravíme väčšie množstvo, je lepšie tortelliny uvariť zvlášť a pridávať do polievky ako závarku. K polievke môžeme podávať pohár bieleho ľahkého vína typu Sauvignon.