Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Tagliatelle s hubovou omáčkou

15. 1. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 5

Ingrediencie

  • Paradajková omáčka s hubami 300 g
  • Cestoviny tagliatelle 400 g
  • Parmezán 100 g
  • Olivový olej 2 pl
  • Celé čierne korenie Podľa potreby

Postup

Pri príprave tohoto, zo série rýchlych receptov nám určite ostane dosť času aj na pohár dobrého vína. V hrnci si dáme zovrieť osolenú vodu s trochou olivového oleja aby sa nám cestoviny nelepili, a pripravíme si panvicu na prehriatie hubovej omáčky.

Keď máme olej rozohriatý, vlejeme doň hotovú hubovú omáčku a dobre prehrejeme. Do tejto omáčky sme pre zvýraznenie pridali aj vňať tymiánu a trocha nastrúhaneho parmezánu. Uvarené cestoviny scedíme  a pridáme do panvice k omáčke. Trocha okoreníme a spolu povaríme aby sa nám omáčka spojila s cestovinami.

Takto hotové tagliatelle s hubovou omáčkou servírujeme na tanier, posypeme strúhaným parmezánom a môžme si pochutnať. Doporučujeme podávať s pohárom červeného vína typu Pinot Nero.