Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Capellini s cuketou a pancettou

15. 1. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 30 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 10

Ingrediencie

  • Pasta capellini / spaghetti 400 g
  • Pancetta 150 g
  • Cuketa 300 g
  • Parmezán 100 g
  • Smotana sladká 100 ml
  • Cesnak strúčik 2 ks
  • Olivový olej 5 cl
  • Soľ hrubozrná Podľa potreby
  • Celé čierne korenie Podľa potreby
  • Maslo 20 g

Postup

K realizácii tohoto receptu si pripravíme hrniec s osolenou vodou, panvicu na prípravu omáčky, ponorný mixér a suroviny podľa receptu. Očistíme si cesnak, umyjeme cuketu.

Na panvici si prehrejeme trocha olivového oleja na ktorom orestujeme pancettu. Zlejeme prebytočný tuk a pridáme kúsok masla, cesnak a na miernom ohni ešte trochu restujeme. Asi 2/3 cukety si pokrájame na menšie kúsky a vložíme do nádoby na mixovanie. K tejto si pridáme približne polovicu smotany, osolíme okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom potom spolu zmixujeme. 1/3 cukety si pozdľžne nastrúhame na dlhé špagety. Zmixovanú hmotu pridáme do panvice k pancette a taktiež cuketové špagety, poprípade aj smotanu pre lepšiu konzistenciu omáčky. Dochutíme soľou a korením podľa chuti a prehrejeme tak aby sa nám chute spojili.

Zmixovanú hmotu pridáme do panvice k pancette a taktiež cuketové špagety, poprípade aj smotanu pre lepšiu konzistenciu omáčky. Dochutíme soľou a korením podľa chuti a prehrejeme tak aby sa nám chute spojili. Uvarené a scedené cestoviny si pridáme do hotovej omáčky, spolu premiešame.

Servírujeme na plytký tanier, navrch postrúhame parmezán a môžme si pochutnať. K cestovinám doporučujeme podávať biele víno z južného Talianska Fiano.