Penne s cícerom a rozmarínom

Príprava / Varenie

30 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchá

Počet ingrediencií

8 ingrediencií

Ingrediencie

Cestoviny penne
400 g
Cicer sterilizovaný
290 g
Zeleninový bujónový vývar
1 l
Rozmarín vňať
1 ks
Olivový olej
4 pl
Cesnak strúčik
5 ks
Soľ morská
Podľa potreby
Celé čierne korenie
Podľa potreby
Penne s cícerom a rozmarínom

Príprava a postup

1

Pripravíme si hrnec s osolenou vodou na cícer a cestoviny, panvicu na prípravu omáčky, hrniec na zeleninový bujón a ponorný mixér. Rozmarín si roztlačíme a nasekáme.

2

Najprv si obvaríme cícer. Vodu nezlievame, ale budeme v nej následne variť penne. 3/4 cíceru si vložíme do nádoby spolu s pretlačeným cesnakom, 2 pl olivového oleja a nasekaný rozmarín. Osolíme okoreníme, pridáme trocha vývaru a spolu zmixujeme.

3

Na panvici si prehrejeme trocha olivového oleja a pridáme rozmixovanú zmes z nádoby, zvyšný cícer, do ktorej za stáleho miešania prilievame vývar aby sme dosiahli primeranu konzistenciu omáčky. Uvarené penne scedíme a s trochou škrobovej vody z varenia pridáme do panvice. Celú zmes spolu premiešame a podľa potreby ešte dochutíme.

4

Penne servírujeme na plytký tanier, na to nastrúhame parmezán a ozdobíme bylinkami. Podávame spolu s lahodným Proseccom Brut. 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Penne s cícerom a rozmarínom