Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Penne s cícerom a rozmarínom

15. 1. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 30 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchá
Počet ingrediencií 8

Ingrediencie

  • Cestoviny penne 400 g
  • Cicer sterilizovaný 290 g
  • Zeleninový bujónový vývar 1 l
  • Rozmarín vňať 1 ks
  • Olivový olej 4 pl
  • Cesnak strúčik 5 ks
  • Soľ morská Podľa potreby
  • Celé čierne korenie Podľa potreby

Postup

Pripravíme si hrnec s osolenou vodou na cícer a cestoviny, panvicu na prípravu omáčky, hrniec na zeleninový bujón a ponorný mixér. Rozmarín si roztlačíme a nasekáme.

Najprv si obvaríme cícer. Vodu nezlievame, ale budeme v nej následne variť penne. 3/4 cíceru si vložíme do nádoby spolu s pretlačeným cesnakom, 2 pl olivového oleja a nasekaný rozmarín. Osolíme okoreníme, pridáme trocha vývaru a spolu zmixujeme.

Na panvici si prehrejeme trocha olivového oleja a pridáme rozmixovanú zmes z nádoby, zvyšný cícer, do ktorej za stáleho miešania prilievame vývar aby sme dosiahli primeranu konzistenciu omáčky. Uvarené penne scedíme a s trochou škrobovej vody z varenia pridáme do panvice. Celú zmes spolu premiešame a podľa potreby ešte dochutíme.

Penne servírujeme na plytký tanier, na to nastrúhame parmezán a ozdobíme bylinkami. Podávame spolu s lahodným Proseccom Brut.