Penne s cícerom a rozmarínom
Príprava / Varenie
30 minPočet porcií
4 porcieNáročnosť receptu
JednoducháPočet ingrediencií
8 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Pripravíme si hrnec s osolenou vodou na cícer a cestoviny, panvicu na prípravu omáčky, hrniec na zeleninový bujón a ponorný mixér. Rozmarín si roztlačíme a nasekáme.
Najprv si obvaríme cícer. Vodu nezlievame, ale budeme v nej následne variť penne. 3/4 cíceru si vložíme do nádoby spolu s pretlačeným cesnakom, 2 pl olivového oleja a nasekaný rozmarín. Osolíme okoreníme, pridáme trocha vývaru a spolu zmixujeme.
Na panvici si prehrejeme trocha olivového oleja a pridáme rozmixovanú zmes z nádoby, zvyšný cícer, do ktorej za stáleho miešania prilievame vývar aby sme dosiahli primeranu konzistenciu omáčky. Uvarené penne scedíme a s trochou škrobovej vody z varenia pridáme do panvice. Celú zmes spolu premiešame a podľa potreby ešte dochutíme.
Penne servírujeme na plytký tanier, na to nastrúhame parmezán a ozdobíme bylinkami. Podávame spolu s lahodným Proseccom Brut.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
