Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Cícerové zemiačky s grilovanou paprikou a pancettou

15. 1. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 45 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 13

Ingrediencie

  • Baby zemiačky 600 g
  • Cícer sterilizovaný 200 g
  • Paprika grilovaná sterilizovaná 100 g
  • Pesto sušené paradajky a syr 100 g
  • Pancetta 70g
  • Parmezán 100 g
  • Šalotka 50 g
  • Pór 50 g
  • Cesnak strúčik 2 ks
  • Olivový olej 5 cl
  • Soľ hrubozná Podľa potreby
  • Celé čierne korenie Podľa potreby
  • Tymián Podľa potreby

Postup

Pripravíme si hrniec a panvicu a taktiež zapekaciu misu. Očistíme si šalotku, cesnak, zemiaky a pripravíme si aj ostatné suroviny podľa receptu.

Zemiačky si dáme variť do osolenej vody, na panvici si rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom postupne pancettu, šalotku, cesnak a pór. Za stáleho premiešavania pridávame cícer, grilovanú papriku, osolíme, okoreníme, pridáme tymián a spolu vyrestujeme aby sa nám spojili chute.

Uvarené zemiačky scedíme, premiešame s pestom a následne aj s pripravenou hmotou z panvice a vložíme do zapekacej misy. Zapečieme v rúre pri 170 stupňoch približne na 20 minút.

Po upečení prelejeme olivovým olejom, posypeme nastrúhaným parmezánom a ozdobíme vňaťou. Servírujeme v zapekacej mise. K takémuto pokrmu sa skvelo hodí biele víno Ribolla Gialla.