Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Šampiňónový krém s hľúzovkou

15. 1. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 30 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 12

Ingrediencie

  • Šapiňóny sterilizované 200 g
  • Hľúzovkové lupienky 8 ks
  • Zemiaky 200 g
  • Zeleninový bujón 1 l
  • Parmezán 40 g
  • Olivový olej 5 cl
  • Maslo 20 g
  • Soľ jemná Podľa potreby
  • Celé čierne korenie Podľa potreby
  • Cesnak strúčik 1 ks
  • Šalotka 20 g
  • Tymián vňať 2 ks

Postup

Na túto krémovú polievku si pripravíme hrniec na polievku a hrniec na vývar. Očistíme si zemiaky, lupienky hľúzovky si namočíme do olivového oleja a sterilizované šampiňóny si osušíme od nálevu. V druhom hrnci si pripravíme zeleninový vývar z bujónu.

Základ si pripravíme v hrnci. Orestujeme nakrájanú šalotku na olivovom oleji a následne pridáme aj cenak. Stíšime trocha plameň a pridáme nakrájané šampiňóny a zemiačky, ktoré orestujeme spolu so základom. Do tejto hmoty prilejeme zeleninový vývar, lístky tymiánu a lupienky hľúzovky. Osolíme, okoreníme a za občasného miešania varíme asi 15 - 20 minút.

Polievku odstavíme a po chvíli zmixujeme ponorným mixérom. Podľa konzistencie ešte prilejeme zvyšný vývar podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením a spolu povaríme. V závere pridáme kúsok masla na zjemnenie.

Servírujeme spolu s hoblinami parmezánu, olivovým olejom a vňaťou tymiánu. K polievke môžme podávať pohár dobre vychladeného biele vína typu Chardonnay.