Conchiglioni šalát
Príprava / Varenie
30 minPočet porcií
6 porciíNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
13 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Pripravíme si osolenú vodu na cestoviny s trochou oleja, namočíme si ľadový šalát a zároveň si nachystáme ostatné suroviny potrebné na prípravu predjedla. Rolovanú pancettu si narežeme na tenké prúžky, cuketu a grilovanú papriku na malé kocky (brunoise). Parmezán si zase nastrúhame na jemnom strúhadle.
V hrnci si uvaríme pripravené cestoviny conchiglioni, scedíme a necháme trocha vychladnúť. Na panvičke si orestujeme pancettu a po krátkom čase si k nej pridáme kocky cukety a spolu orestujeme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do tejto zmesi si pridáme kocky papriky, nastrúhaný parmezán a spolu premiešame aby sa nám suroviny rovnomerne spojili.
Medzitým si pripravíme zálievku. V nádobke si dobre premiešame olivový olej, balzamikový ocot, pretlačený strúčik cesnaku, stredomorské korenie, cukor, soľ a čierne korenie. Následne si hmotu precedíme do zaváracieho sklíčka a smelo pretrepeme aby nám vznikla pekná krémová zálievka. Necháme si pripravenú k servírovaniu.
Pristúpime k plneniu cestovín. Do každého kúska si postupne vkladáme jednu polievkovú lyžicu pripravenéj plnky a ukladáme na tácku. Scedíme a odstredíme si pripravený ľadový šalát a môžme servírovať.
Servírujeme na veľkú oválnu misu nasledovne. Najprv na misu navrstvíme ľadový šalát a následne na neho naservírujeme plnené conchiglioni a na záver prelejeme pripravenou zálievkou. Pred podajom ešte môžme ozdobiť strúhaným parmezánom. K tomuto predjedlu podávame ľahké biele víno typu Pinot Grigio.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
