Reginelle so zajačím ragú

Príprava / Varenie

25 min

Počet porcií

2 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

9 ingrediencií

Ingrediencie

Ragú z Králika
180 g
Reginelle
200 g
Maslo
1 polievková lyžica
Parmigiano reggiano
60 g
Čerstvý alebo sušený rozmarín
podľa chuti
Extra panenský olivový olej
3 - 4 polievkové lyžice (pre podávanie)
Morská soľ
podľa potreby
Mleté čierne korenie
podľa potreby
Červené víno
1 dcl

Príprava a postup

1

Vo veľkom hrnci privedieme vodu do bodu varu spolu s olivovým olejom. Ak nám voda vrie osolíme ju a pridáme Reginelle. Varíme približne 5 - 6 minút, pokiaľ cestoviny niesu al dente. Kým sa nám varia cestoviny, na panvicu alebo do kastróla dáme trochu olivového oleja, polovicu polievkovej lyžice masla a asi 0,5 dcl vody. Hneď ako je olej rozpálený pridáme ragú z kralíka.

2

Ragú dochutíme štipkou morskej soli a mletého čierneho korenia, alebo podľa potreby. Odporúčame tiež pridať približne 1 -1,5 dcl červeného vína. Všetko zmiešame a varíme spolu, pokiaľ nemá ragú omáčka správnu konzistenciu (hustotu).

3

Hotové cestoviny, precedíme a pokvapkáme ich olivovým olejom následne presunieme do kastrólu alebo panvice a spojíme s ragú omáčkou. Pridáme druhú polovicu polievkovej lyžice masla a miešame pokiaľ sa omáčka spojí s cestovinami.

4

Servírujeme v hlbokých tanieroch s rozmarínom a parmezánom na vrchu. Úplne na koniec pokvapkáme trochou extra panenského olivového oleja. K tomuto jedlu doporučujeme podávať ľahké no zároveň ovocné červené víno.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!