Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Rizoto so špargľou

30. 11. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 30 min
Počet porcií 3 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 9

Ingrediencie

  • Marabotto špargľové rizoto 250 g
  • Biele víno 0,15 l
  • Maslo 100 g
  • Parmezán 100 g
  • Zeleninový bujón 1 l
  • Olivový olej 3 pl
  • Cesnak strúčik 1 ks
  • Hrubozrná soľ Podľa potreby
  • Celé čierne korenie Podľa potreby

Postup

Príprava pokrmu je naozaj jednoduchá. Nachystáme si panvicu, potrebné suroviny, očistíme si cesnak a môžeme sa pustiť do varenia.

Na olivovom oleji si najprv prehrejeme cesnak, orestujeme rizoto so špargľou, okoreníme čiernym korením, podlejeme bielym vínom a zredukujeme. Znížime teplotný stupeň spotrebiča. Do zmesi pridávame postupne zeleninový vývar a priebežne premiešavame. Zhruba po 30 minútach stiahneme zo sporáka, pridáme maslo, časť nastrúhaného parmezánu, osolíme a spolu premiešame.

Rizoto servírujeme do taniera na cestoviny, ozdobíme bylinkami, postrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom. Skvelým sprievodcom tohto jedla je typické talianske biele víno Pinot Grigio.