Rizoto so špargľou

Príprava / Varenie

30 min

Počet porcií

3 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

9 ingrediencií

Ingrediencie

Marabotto špargľové rizoto
250 g
Biele víno
0,15 l
Maslo
100 g
Parmezán
100 g
Zeleninový bujón
1 l
Olivový olej
3 pl
Cesnak strúčik
1 ks
Hrubozrná soľ
Podľa potreby
Celé čierne korenie
Podľa potreby
Rizoto so špargľou

Príprava a postup

1

Príprava pokrmu je naozaj jednoduchá. Nachystáme si panvicu, potrebné suroviny, očistíme si cesnak a môžeme sa pustiť do varenia.

2

Na olivovom oleji si najprv prehrejeme cesnak, orestujeme rizoto so špargľou, okoreníme čiernym korením, podlejeme bielym vínom a zredukujeme. Znížime teplotný stupeň spotrebiča. Do zmesi pridávame postupne zeleninový vývar a priebežne premiešavame. Zhruba po 30 minútach stiahneme zo sporáka, pridáme maslo, časť nastrúhaného parmezánu, osolíme a spolu premiešame.

3

Rizoto servírujeme do taniera na cestoviny, ozdobíme bylinkami, postrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom. Skvelým sprievodcom tohto jedla je typické talianske biele víno Pinot Grigio.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Rizoto so špargľou