Rizoto so špargľou
Príprava / Varenie
30 minPočet porcií
3 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
9 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Príprava pokrmu je naozaj jednoduchá. Nachystáme si panvicu, potrebné suroviny, očistíme si cesnak a môžeme sa pustiť do varenia.
Na olivovom oleji si najprv prehrejeme cesnak, orestujeme rizoto so špargľou, okoreníme čiernym korením, podlejeme bielym vínom a zredukujeme. Znížime teplotný stupeň spotrebiča. Do zmesi pridávame postupne zeleninový vývar a priebežne premiešavame. Zhruba po 30 minútach stiahneme zo sporáka, pridáme maslo, časť nastrúhaného parmezánu, osolíme a spolu premiešame.
Rizoto servírujeme do taniera na cestoviny, ozdobíme bylinkami, postrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom. Skvelým sprievodcom tohto jedla je typické talianske biele víno Pinot Grigio.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
