Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Sépiové špagety s lososom

30. 11. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 30 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 10

Ingrediencie

  • Sépiové špagety 250 g
  • Losos filet 200 g
  • Limetka 1 kus
  • Smotana 80 ml
  • Olivový olej 4 pl
  • Jemná horčica 1 pl
  • Soľ hrubozrná Podľa potreby
  • Kôpor 10 g
  • Celé čierne korenie Podľa potreby
  • Čerstvé maslo 20 g

Postup

Do hrnca si dáme variť osolenú vodu s olivovým olejom, pripravíme si misku na marinovanie a panvicu. Losos nakrájame na plátky a dáme do misky so šťavou s limetky, pridáme soľ, korenie, kôpor a lyžicu oleja. Aspoň na hodinu si vložíme do chladničky.

V inej nádobe si vymiešame horčicu, smotanu, zvyšný olej a jemné hoblinky z limetkovej kôry.

Medzi tým si dáme variť cestoviny (al dente) a zároveň si opečieme plátky lososa na masle z každej strany. Udržiavame ho na teplom mieste v panvici.

Uvarené cestoviny si scedíme, ale trocha vody z nich si necháme. Zmiešame s pripravenou omáčkou. Hotové cestoviny podávame s opečeným lososom, ozdobíme kôprom, pokvapkáme olivovým olejom. Podľa chuti osolíme a ochutíme ešte strekmi limetky. Toto jedlo skvele doplní fľaša dobre vychladených ružových bubliniek.