Kuskus šalát s fazuľou a kaparmi

Príprava / Varenie

20 min

Počet porcií

2 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

10 ingrediencií

Ingrediencie

Tmavá sterilizovaná fazuľa Borolotti
250 g
Kapary so stonkou
10 ks
Kuskus
250 g
Rukola
50 g
Olivový olej
1 pl
Tekvicový olej
3 pl
Balzamicový ocot
1 pl
Citrónová šťava
1 čl
Pitná voda
250 ml
Zeleninový bujón
Podľa potreby
Kuskus šalát s fazuľou a kaparmi

Príprava a postup

1

V malom hrnci si pripravíme zeleninový bujón. Nasekáme si rukolu a pripravíme si potrebné ingrediencie na šalát.

 

2

Kuskus si pripravíme do misky a zalejeme pripraveným bujónom tak aby bol ponorený, misku prekryjeme a necháme kuskus pracovať. Kuskus priebežne kontrolujeme a v prípade potreby dolievame bujón a premiešame. O pár minút kuskus absorbuje "vodu" a môžeme ho presypať do misy v ktorej budeme šalát dokončovať. Pridáme olej (olivový aj tekvicový), ocot, soľ a znova premiešame. Pokrájanú rukolu spolu s fazuľou a kaparami jemne vmiešame do šalátu.

 

3

Servírujeme do hlbokého taniera. Ozdobíme vňaťou rukoly a ochutíme citrónovou šťavou. K šalátu podávame suché no ovocné ružové víno s jemnou kyselinkou najlepšie z odrody Primitivo alebo Negroamaro.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Kuskus šalát s fazuľou a kaparmi