Kuskus šalát s fazuľou a kaparmi
Príprava / Varenie
20 minPočet porcií
2 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
10 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
V malom hrnci si pripravíme zeleninový bujón. Nasekáme si rukolu a pripravíme si potrebné ingrediencie na šalát.
Kuskus si pripravíme do misky a zalejeme pripraveným bujónom tak aby bol ponorený, misku prekryjeme a necháme kuskus pracovať. Kuskus priebežne kontrolujeme a v prípade potreby dolievame bujón a premiešame. O pár minút kuskus absorbuje "vodu" a môžeme ho presypať do misy v ktorej budeme šalát dokončovať. Pridáme olej (olivový aj tekvicový), ocot, soľ a znova premiešame. Pokrájanú rukolu spolu s fazuľou a kaparami jemne vmiešame do šalátu.
Servírujeme do hlbokého taniera. Ozdobíme vňaťou rukoly a ochutíme citrónovou šťavou. K šalátu podávame suché no ovocné ružové víno s jemnou kyselinkou najlepšie z odrody Primitivo alebo Negroamaro.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
