Rizoto so šafránom
Príprava / Varenie
40 minPočet porcií
3 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
8 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Príprava pokrmu je naozaj jednoduchá. Nachystáme si panvicu, potrebné suroviny a môžeme sa pustiť do varenia.
Na olivovom oleji si orestujeme rizoto so šafranom, pridáme list šalvie, podlejeme bielym vínom a zredukujeme. Znížime teplotný stupeň spotrebiča. Do zmesi pridávame postupne zeleninový vývar a priebežne premiešavame. Zhruba po 30 minútach stiahneme zo sporáka, pridáme maslo, časť nastrúhaného parmezánu, osolíme a spolu premiešame.
Jednotlivé porcie servírujeme na tanier, ozdobíme bylinkami, postrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom. K rizotu doporučujem podávať biele suché víno Pinot Grigio.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
