Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Rizoto so šafránom

22. 11. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 40 min
Počet porcií 3 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 8

Ingrediencie

  • Marabotto rizoto so šafránom 250 g
  • Biele víno 0,15 l
  • Maslo 100 g
  • Parmigiano Reggiano 100 g
  • Zeleninový bujón 1 l
  • Olivový olej 3 pl
  • Hrubozrná soľ Podľa potreby
  • List šalvie 1 ks

Postup

Príprava pokrmu je naozaj jednoduchá. Nachystáme si panvicu, potrebné suroviny a môžeme sa pustiť do varenia.

Na olivovom oleji si orestujeme rizoto so šafranom, pridáme list šalvie, podlejeme bielym vínom a zredukujeme. Znížime teplotný stupeň spotrebiča. Do zmesi pridávame postupne zeleninový vývar a priebežne premiešavame. Zhruba po 30 minútach stiahneme zo sporáka, pridáme maslo, časť nastrúhaného parmezánu, osolíme a spolu premiešame.

Jednotlivé porcie servírujeme na tanier, ozdobíme bylinkami, postrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom. K rizotu doporučujem podávať biele suché víno Pinot Grigio.