Rizoto so šafránom

Príprava / Varenie

40 min

Počet porcií

3 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

8 ingrediencií

Ingrediencie

Marabotto rizoto so šafránom
250 g
Biele víno
0,15 l
Maslo
100 g
Parmigiano Reggiano
100 g
Zeleninový bujón
1 l
Olivový olej
3 pl
Hrubozrná soľ
Podľa potreby
List šalvie
1 ks
Rizoto so šafránom

Príprava a postup

1

Príprava pokrmu je naozaj jednoduchá. Nachystáme si panvicu, potrebné suroviny a môžeme sa pustiť do varenia.

2

Na olivovom oleji si orestujeme rizoto so šafranom, pridáme list šalvie, podlejeme bielym vínom a zredukujeme. Znížime teplotný stupeň spotrebiča. Do zmesi pridávame postupne zeleninový vývar a priebežne premiešavame. Zhruba po 30 minútach stiahneme zo sporáka, pridáme maslo, časť nastrúhaného parmezánu, osolíme a spolu premiešame.

3

Jednotlivé porcie servírujeme na tanier, ozdobíme bylinkami, postrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom. K rizotu doporučujem podávať biele suché víno Pinot Grigio.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Rizoto so šafránom