Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Listkové koláčiky San Marzano

15. 11. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 30 min
Počet porcií 3 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 9

Ingrediencie

  • Lúpané paradajky San Marzzano 400 g
  • Olivy kalamata 150 g
  • Parmezán strúhaný 30 g
  • Listkové cesto chladené 175 g
  • Celé čierne korenie Podľa potreby
  • Cesnak strúčik 2 ks
  • Tymián Podľa potreby
  • Soľ Podľa potreby
  • Mozzarella mäkká 100 g

Postup

K tomuto slanému dezertu si pripavíme potrebné suroviny, nastrúhame si parmezán, očistíme cesnak a predhrejeme si rúru na 300 stupňov.

Cesnak si narežeme na drobno, pridáme lístky tymiánu, osolíme a zalejeme olivovým olejom a necháme macerovať aspoň 10 minút. Olivy kalamata odkôstkujeme a pokrájame na menšie kúsky. Chladené listkové cesto si rozvinieme na podložku na ktorej budeme koláčiky piecť a narežeme si ich na 12 rovnakých dielov. Tieto si potrieme pripraveným olejom s cesnakom a tymiánom na to poukladáme paradajky San Marzano, pokrájané olivy, plátky mäkkej mozzarelly, pokvapkáme olivovým olejom, a dáme piecť do rúry asi na 15 minút. Koláčiky sa musia sfarbiť dozlatista preto dľžku pečenia prispôsobíme typu rúry.

Na upečené koláčiky nastrúhame parmezán a servírujeme na väčšiu misu. Ozdobíme lístkami tymiánu, necháme chvíľu vychladnúť a môžme si pochutnať. K tomuto sladnému dezertu doporučujeme podávať pohár suchého červeného vína typu Sangiovese alebo Montepulciano.