Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Bravčové závitky s omáčkou z pečených paprík

4. 12. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 45 min
Počet porcií 6 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 13

Ingrediencie

  • Pečené papriky 800 g
  • Bravčové karé 900 g
  • Mozzarella tvrdá 120 g
  • Papričky plnené tuniakom 6 ks
  • Šalotka 2 ks
  • Cesnak strúčik 3 ks
  • Olivový olej 2 pl
  • Rozmarín Podľa potreby
  • Tymián Podľa potreby
  • Rasca drvená 1 čl
  • Zeleninový bujón 1 l
  • Celé čierne korenie Podľa potreby
  • Hrubozrná soľ Podľa potreby

Postup

Pripravíme si panvicu, mixér a potrebné ingrediencie. Veľkou výhodou je, že práve použitím sterilizovaných paprík Casa Marrazzo ušetríme čas, prácu a energiu s realizáciou ich pečenia.  Sú naozaj úžasné.

Na panvici si na olivovom oleji krátko orestujeme cesnak, celé čierne korenie, rozmarín a rascu do čoho následne prilejeme 0,3 l hotového zeleninového vývaru  a spolu redukujeme aby nám koreniny uvoľnili chute. Následne si do mixéru vložíme pečené papriky. Precedíme si zmes z panvice a pridáme k paprikám. Spolu mixujeme a  podľa potreby ešte prilievame vývar aby nám vznikla jemná krémová omáčka. Do zvyšného vývaru si ponoríme plnené papričky a necháme lúhovať asi 5 minút. 

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Rezne z bravčového karé si naklepeme, okoreníme a osolíme. Na každý kus mäsa si dáme plátok mozzarelly a položíme naň plnenú papričku. Vytvoríme závitky ktoré sprudka opečieme na olivovom oleji a preložíme na plech. Takto predpripravené rolády pečieme  v rúre zhruba 15–20 minút. Po upečení mäso pokvapkáme olivovým olejom a necháme zakryté odležať.

Pred servírovaním si omáčku prehrejeme na panvici. Ako prílohu sme si zvolili štuchané zemiačky s tymianom. Servírujeme na plytký tanier a jedlo dozdobíme vňaťou tymianu. K  tomuto skvelému jedlu doporčujeme podávať talianske biele víno typu Chardonnay.