Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Mandľový losos v lístkovom ceste

12. 11. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 45 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 11

Ingrediencie

  • Filety z lososa 300 g
  • Mandľové pesto 100 g
  • Lístkové cesto chladené 175 g
  • Olivový olej 3 PL
  • Biely jogurt 0,2 l
  • Listový špenát čerstvý 200 g
  • Cesnak strúčik 3 ks
  • Vaječný žľtok 1 ks
  • Soľ hrubozrná Podľa potreby
  • Celé čierne korenie Podľa potreby
  • Sušené paradajky 20 g

Postup

K príprave tohto receptu si potrebujeme narezať z lososa väčšie kúsky v tvare hranola, opláchneme si špenát a očistíme cesnak. Lístkové cesto si rozvinieme na podložku a narežeme na 8 zhruba rovnakých štvorcov na ktoré budeme ukladať suroviny. Zároveň si predhrejeme rúru na 200 stupňov.

 

Na panvicu si nalejeme olivový olej, vložíme strúčiky cesnaku, listový špenát, ktorý podinstujeme a vyberieme si ho do inej nádoby. V tej istej panvici si sprudka opečieme kúsky lososa. Na narezané lístkové cesto si postupne na každý plát natrieme mandľové pesto, na to navrstvíme podusený špenát a položíme kúsky opečeného lososa. Okoreníme a zabalíme do lístkového cesta. Potrieme vaječným žĺtkom, vrch cesta citlivo poprepichujeme vidličkou a môžeme dať piecť cca na 25 minút. Občas skontrolujeme aby sme cesto piekli dozlatista.
 

Servírujeme na oválny tanier. Ako podložie použijeme dusený špenát na cesnaku, na to poukladáme upečený losos v lístkovom ceste a prelejeme jogurtom. Podávame s ľahkým listovým šalátom, ktorý môžme pokvapkať krémovým balsamicom a pridať sušené paradajky.

Tento typ jedla môžte smelo ponúkať aj na slávnostné príležitosti. K jedlu odporúčame podávať ľahké biele víno typu Pinot Grigio.