Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Vitello tonnato

2. 11. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 45 min
Počet porcií 60 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 13

Ingrediencie

  • Teľacia sviečkovica 1 kg
  • Tuniak 400 g
  • Sardely 6 ks
  • Kapary v soli 40 g
  • Vaječný žľtok 2 ks
  • Biele víno 1 l
  • Biely vínny ocot Podľa potreby
  • Stonkový zeler 1 ks
  • Olivový olej 1,5 dcl
  • Bobkový list 2 ks
  • Šalvia list 2 ks
  • Klinčeky 6 ks
  • Citrón 1/4

Postup

Na realizovanie tohto receptu budeme okrem hrnca, ponorného mixéra a všetkých surovín, potrebovať aj viac času na prípravu mäsa.

 

PRÍPRAVA TEĽACEJ SVIEČKOVICE: Mäso očistíme, odblaníme a marinujeme v uvarenom víne v chladničke 12 hodín. Nasledujúci deň si mäso aj s vínom vložíme do hrnca, pridáme bobkový list, šalviu, klinčeky, posekaný zeler, dolejeme podľa potreby vodou a varíme asi 40 minút. Po tomto čase očistíme tri sardely a pridáme k vareniu ešte na 30 minút. Následne mäso chladíme.

PRÍPRAVA OMÁČKY: V nádobe spolu rozmixujeme tri sardely, tuniaka, vaječné žĺtky, kapary. Do zmesi pridáme lyžicu octu, šťavu z ¼ citróna a olivový olej. Dôkladne rozmixujeme. Do pripravenej hmoty pridáme pár lyžíc vývaru, v ktorom sa varí mäso, tak aby sme nenarušili konzistenciu omáčky a spolu ešte vymiešame. Následne vložíme do chladničky.

Toto veľmi atraktívne predjedlo, alebo ľahké jedlo servírujeme nasledovne. Mäso si narežeme na tenké plátky a uložíme na plytký tanier, prelejeme ho pripravenou omáčkou, ozdobíme kúskami kapary, sardelkou a  citrónom. K tomuto jedlu doporučujeme podávať biele suché víno typu Vermentino alebo Pinot Grigio.

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!