Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Tagliatelle dvoch farieb

2. 11. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 30 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 11

Ingrediencie

  • Tagliatelle 400g
  • Sterilizované čerevné cherry paradajky 300 g
  • Sterilizované žlté cherry paradajky 300 g
  • Sterilizované žlté pelati 300 g
  • Sterilizované červené pelati 300 g
  • Parmezán 200 g
  • Olivový olej Podľa potreby
  • Cesnak strúčik 3 ks
  • Šalvia Podľa potreby
  • Oregáno Podľa potreby
  • Čierne celé korenie Podľa potreby

Postup

Pre prípravu daného receptu si dáme variť osolenú vodu, nachystáme si dve panvice, očistíme si cesnak a pripravíme potrebné suroviny podľa rozpisu.

V panviciach s trochou olivového oleja si orestujeme cesnak. Do jednej panvice si pridáme zmes žltých paradajok bez šupky s posekanou šalviou, do druhej zmes červených paradajok bez šupky s posekaným oregánom. Dôkladne zredukujeme a do obidvoch pridáme nastrúhaný parmezán a čierne korenie. Medzitým sme si dali variť cestoviny. Uvarené cestoviny si rozdelíme rovnakým dielom a pridáme do obidvoch panvíc. Spolu premiešame aby sa zmes dobre spojila.

Servírujeme na oválny tanier tak aby každá porcia obsahovala cestoviny so žltými paradajkami a cestoviny s červenými paradajkami. Ozdobíme si vňaťou koriandra. Podávame ľáhké biele víno typu Veneto bianco. Takto pripravené jedlo vyzerá na taniery naozaj zaujímavo a chutí sviežo.