Tagliatelle dvoch farieb

Príprava / Varenie

30 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

11 ingrediencií

Ingrediencie

Tagliatelle
400g
Sterilizované čerevné cherry paradajky
300 g
Sterilizované žlté cherry paradajky
300 g
Sterilizované žlté pelati
300 g
Sterilizované červené pelati
300 g
Parmezán
200 g
Olivový olej
Podľa potreby
Cesnak strúčik
3 ks
Šalvia
Podľa potreby
Oregáno
Podľa potreby
Čierne celé korenie
Podľa potreby
Tagliatelle dvoch farieb

Príprava a postup

1

Pre prípravu daného receptu si dáme variť osolenú vodu, nachystáme si dve panvice, očistíme si cesnak a pripravíme potrebné suroviny podľa rozpisu.

2

V panviciach s trochou olivového oleja si orestujeme cesnak. Do jednej panvice si pridáme zmes žltých paradajok bez šupky s posekanou šalviou, do druhej zmes červených paradajok bez šupky s posekaným oregánom. Dôkladne zredukujeme a do obidvoch pridáme nastrúhaný parmezán a čierne korenie. Medzitým sme si dali variť cestoviny. Uvarené cestoviny si rozdelíme rovnakým dielom a pridáme do obidvoch panvíc. Spolu premiešame aby sa zmes dobre spojila.

3

Servírujeme na oválny tanier tak aby každá porcia obsahovala cestoviny so žltými paradajkami a cestoviny s červenými paradajkami. Ozdobíme si vňaťou koriandra. Podávame ľáhké biele víno typu Veneto bianco. Takto pripravené jedlo vyzerá na taniery naozaj zaujímavo a chutí sviežo.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Tagliatelle dvoch farieb