Tagliatelle aglio olio e peperoncino

Príprava / Varenie

15 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

6 ingrediencií

Ingrediencie

Tagliatelle
400 g
Peperoncino
1 čl
Cesnak strúčik
5 ks
Petržlenová vňať
Podľa potreby
Olivový olej
Podľa potreby
Hrubozrná soľ
Podľa potreby
Tagliatelle aglio olio e peperoncino

Príprava a postup

1

Tento recept je veľmi jednoduchý, ale je aj napriek tomu zaujímavý. Pripravíme si hrniec na cestoviny a dáme variť osolenú vodu s trochou olivového oleja. Pripravíme si aj malý hrniec na oblanšírovanie cesnaku a ponorný mixér.

2

Na tento recept použijeme cestoviny špagetového typu. My sme zvolili tagliatelle značky La Pasta di Camerino, ktoré dáme variť do osolenej vody. Medzitým si prerežeme strúčik cesnaku a dáme variť do vody (oblanšírovať) a to nám zjemní výraznosť cesnaku. Schladíme a dáme do nádobky na mixovanie kde pridáme, 1 ČL peperoncino, olivový olej aspoň 0,1l a trocha vody. Premixujeme spolu a vlejeme na panvicu. Do tejto zmesi pridáme uvarené cestoviny, osolíme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať, alebo vňať koriandra a takto v panvici ešte premiešame aby sa nám tagliatelle pekne obalili v omáčke.

3

Cestoviny máme hotové a môžme servírovať na plytký tanier kde uložíme cestoviny, prelejeme zvyšnú omáčku a môžme ešte ozdobiť vňaťou a trochou peperoncino olivového oleja. K cestovinám podávame aromatickejšie biele víno, ktoré podčiarkne výraznú chuť cestovín. 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Tagliatelle aglio olio e peperoncino