Tagliatelle aglio olio e peperoncino
Príprava / Varenie
15 minPočet porcií
4 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
6 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Tento recept je veľmi jednoduchý, ale je aj napriek tomu zaujímavý. Pripravíme si hrniec na cestoviny a dáme variť osolenú vodu s trochou olivového oleja. Pripravíme si aj malý hrniec na oblanšírovanie cesnaku a ponorný mixér.
Na tento recept použijeme cestoviny špagetového typu. My sme zvolili tagliatelle značky La Pasta di Camerino, ktoré dáme variť do osolenej vody. Medzitým si prerežeme strúčik cesnaku a dáme variť do vody (oblanšírovať) a to nám zjemní výraznosť cesnaku. Schladíme a dáme do nádobky na mixovanie kde pridáme, 1 ČL peperoncino, olivový olej aspoň 0,1l a trocha vody. Premixujeme spolu a vlejeme na panvicu. Do tejto zmesi pridáme uvarené cestoviny, osolíme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať, alebo vňať koriandra a takto v panvici ešte premiešame aby sa nám tagliatelle pekne obalili v omáčke.
Cestoviny máme hotové a môžme servírovať na plytký tanier kde uložíme cestoviny, prelejeme zvyšnú omáčku a môžme ešte ozdobiť vňaťou a trochou peperoncino olivového oleja. K cestovinám podávame aromatickejšie biele víno, ktoré podčiarkne výraznú chuť cestovín.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
