Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Krupicovo - pistáciová torta s čokoládou

2. 11. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 8 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 10

Ingrediencie

  • Pistáciový krém 60 g
  • Detská instantná krupica 130 g
  • Kokos strúhaný 150 g
  • Čokoláda na varenie 100 g
  • Smotana 33% 160 ml
  • Mlieko 0,5 l
  • Maslo 60 g
  • Cukor 50 g
  • Jahody Podľa potreby
  • Pistácie Podľa potreby

Postup

Potrebujeme väčšiu panvicu na prípravu základnej hmoty, menšiu panvicu na prípravu polevy a tortovú formu s priemerom 18cm.

Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Dáme variť mlieko a keď je už teplé, pridáme maslo, cukor, pistáciový krém a miešame. Ešte pred tým ako začne vrieť, pridáme krupicu a kokos a stále miešame až kým hmota úplne nezhustne. Hmotu prelejeme do tortovej formy a uhladíme. Dáme do chladničky. Na polevu si dáme zohriať somotanu na šľahanie, do ktorej pridáme čokoládu a miešame do rozpustenia. Odstavíme, necháme trocha vychladnúť a nalejeme na vrch krupicovej hmoty. Odložíme do chladničky na cca 2 hodiny.

Trotu pred podávaním ozdobíme jahodami a sekanými pistáciami. Pre dospelých odporúčame túto tortu podávať s pohárom dezertného vína. 

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!