Tagliatelle s parmigiano Regiano

Príprava / Varenie

20 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

8 ingrediencií

Ingrediencie

Tagliatelle
450 - 500 g
Parmigiano Reggiano
80 - 120 g
Čerstvý pertžlen
2 - 3 čajové lyžičky
Smotana na varenie
350 - 400 ml
Mleté čierne korenie
podľa potreby
Cherry paradajky
12 - 14 ks
Extra panenský olivový olej
4 - 6 polievkové lyžice
Morská soľ
podľa potreby

Príprava a postup

1

Vo veľkom hrnci privedieme do bodu varu vodu spolu s olivovým olejom. Ak nám voda vrie osolíme ju a pridáme Tagliatelle. Varíme 5-7 minút, alebo pokiaľ cestoviny nie sú al dente. Kým sa nám varia cestoviny do hlbokej panvice si pridáme olivový olej a smotanu. Ak nám zmes začne bublať znížime oheň a varíme pri slabšom vrení približne 10-15 minút kým omáčka nezhustne. 


 

2

Omáčku odstavíme od ohňa. Pridáme Parmigiano Regiano a miešame, kým sa masa celkom nespojí. Pridáme posekaný petržlen, soľ, korenie a nakrájané cherry paradajky. Tagliatele precedíme a pridáme k omáčke Alfredo. Dôkladne premiešame, ak by sa Vám omáčka zdala príliž hustá môžte ju premiešať s trochou vody v ktorej sa varili cestoviny. 

3

Servírujeme do hlbokého taniera, ozdobíme dodatočne parmezánom, prípadne nasekaným petržlenom. K týmto chutným cestovinám odporúčame podávať ľahké biele víno odrody Vermentino, Pinot Grigio alebo Trebbiano.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!